avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... folosirea improprie a uscatoriei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

folosirea improprie a uscatoriei

Va rog sa ma ajutati cu sugestie ; in blocul in care locuiesc la ultimile doua etaje sint uscatorii de rufe. Unii dintre locatarii ce folosesc uscatoria de la etajul 3 (care este pozitionata deasupra uneia dintre camerele de locuit de la apartamentul meu ) lasa permanent geamul deschis pentru aierisire indiferent daca afara sint minus 10 -15 grade. Cum in spatiile comune prin debransarea de la termoficarea centralizata s-a renuntat la incalzire iar dusumeaua uscatoriei este plafonul camerei mele sint nevoit sa folosesc mai mult gaz pentru incalzire si am costuri mai mari.
Nu reusesc sa ma inteleg cu cei ce folosesc uscatoria de la etajul superior sa lase geamul numai intredeschis ( desi dupa parerea mea era suficient sa aieriseasca cite 10 -15 minute / zi ) , iar presedintele asociatiei de proprietari spune ca nu are ce sa le faca .
Am participat financiar ca oricare dintre proprietari la rebilitarea termica a blocului inclusiv partile comune ( usa termopan la intrare si geamuri termopane pe scara blocului plus izolarea exterioara a peretilor).
Cum pot sa-mi recuperez cota parte de contributie achitata pentru reabilitarea termica a partilor comune ? Atit timp cit unora din locatari le este mai bine prin aceasta reabilitatre termica iar personal eu platesc mai mult decit inainte pentru incalzire ???
Deasemenea am o problema cu programul de utilizare al spatiului comun ( uscatoria de rufe ) , permanent este ocupata de aceleasi persoane care si-au modificat balcoanele facindu-le extensii ale ale spatiilor locuibile si acum ocupa uscatoria in fiecare zi cu citeva rufe ,iar eu chiar daca am nevoie de uscatorie odata la o luna , nu am acces din cauza "abonatilor permanenti"... :(
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:23, 8 Ianuarie 2011
Cred ca in cazul dv. este o problema personala pe care o aveti cu vecinii dv. sau vecinii o au cu dv. Ziceti ca aveti CT, probabil ca acesta e un motiv (si or mai fi fiind si altele?) pentru care acel geam e vesnic deschis de cineva - invidia si vreun cnflict mai vechi.
Probabil ca nici presedintele asociatiei si nici administratorul nu se implica intr-un conflict personal intre vecini. Cine ar sta de paza la uscatorie numai ca sa supavegheze acel geam?
Puteti sa va adresati justitiei, dar credeti ca merita efortul?
E o problema pe care o s-o rezolvati numai tratand problema de la om la om si in niciun caz prin constrangere pentru ca nu aveti cum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalzire uscatorie arianaferseta arianaferseta Am o intrebare legata de incalzirea spatiului comun. Locuiesc la bloc si una dintre camere este deasupra uscatoriei. Tot timpul geamul uscatoriei este ... (vezi toată discuția)
Folosire uscãtorie bloc aura 48 aura 48 Bună ziua, Vreau să ştiu dacă eu ca proprietar am şi drepturi într-o asociaţie de proprietari. Vă explic şi de ce Comitetul a hotărât ca în ... (vezi toată discuția)
"reparatie acoperis-bun comun!; uscatoria-nu-i bun comun" sim_dany sim_dany buna ziua. am si eu o problema si poate ma ajuta cineva. a venit seful blocului ca sa dam bani pentru repararea acoperisului. am gasit pe net ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)