avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este corect sau nu cum s-a calculat apa?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este corect sau nu cum s-a calculat apa?

Buna ziua,am o nelamurire cu privire la lista de intretinere .Pe lista de plata apare la apa rece suma de 834 iar pe factura este 1548.Pe lista de plata apare apa calda 1445 iar pe factura 840.prcatic sunt inversate.Am intrebat si m-am pierdut in explicatii de genu ca sa scazut din apa rece pt apa calda ca sunt niste firme la parter si ca a trebuit sa le scada si pe alea avand contor separat,ca s-a dat o lege anul trecut prin care administratorii fac singurri aceste calcule si repartizari ale sumelor.Nu inteleg de ce nu se trece pe lista de intretinere exact sumele de pe facturi si dupa aceea sa se faca calculul pe nr de persoane sau ce mai este.Inca un aspect..suma de 865 este de pe luna octombrie la caldura.De ce se mai adauga daca factura este deja platita in intregime?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: angelica82 , utilizator 15:16, 6 Ianuarie 2011
Daca aveti dubii asupra corectitudinii calcului puteti sa va adresati cu o cerere la primaria de care apartineti in care solicitati un control din partea lor catre asociatia dvs de proprietari.
Aveti dreptul să primiti explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari şi să o contestati preşedintelui asociaţiei de proprietari, în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată. Preşedintele asociaţiei de proprietari este obligat să răspundă la contestaţie în termen de 7 zile;
Daca raspunsul nu este multumitor va puteti adresa primariei la compartimentul specializat in sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari.
angelica82 a scris:
Pe lista de plata apare la apa rece suma de 834 iar pe factura este 1548.Pe lista de plata apare apa calda 1445 iar pe factura 840.prcatic sunt inversate.

Practic nu sunt inversate. asociatia dumneavoastra, ca multe alte asociatii, are un furnizor de apa rece si un furnizor de apa calda. Fiecare din acestia emit catre asociatie cate o factura lunar, in functie de consumul masurat la intrarea in bloc (bransament).
Furnizorul de apa rece facturata numai apa rece. Iar furnizorul de apa calda factureaza apa rece pe care o incalzezte si o livreaza apartamentelor dar factureaza si costul energiei cheltuite pentru incalzirea acestei ape.
Apoi daca din acele facturi se scad consumurile agentilor economici care au contoare individuale si-acestia nu sunt trecuti pe aceeasi lista de palta cu apartamentele, este iar firesc sa nu fie egalitate intre valoarea facturii si suma afisata pe lista cu apartamente.
suma de 865 este de pe luna octombrie la caldura.De ce se mai adauga daca factura este deja platita in intregime?

Poate ca asociatia a platit-o, cum spuneti, in intregime, dar trebuie sa recupereze banii de la cei care-au beneficiat de caldura si-acest lucru se face prin repartizarea acestei facturi pe lista de plata.
Multumesc! La Multi Ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere la bloc. Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Buna seara, Am urmatoarele probleme: 1. Exista un temei legal ca animalele de companie cum ar fi cainii sa fie trcuti legal la cotele de intretinere? 2. ... (vezi toată discuția)
Help! lista intretinere vs facturi afisate dborsanu dborsanu Buna seara, urmaresc de 3 luni facturile afisate de CET Iasi pt apa calda si caldura pe site-ul propriu. Sumele care apar ca restante si penalitati difera ... (vezi toată discuția)
Eroare SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! In factura de apa rece apare: -m3 de apa rece; -m3 de apa calda (incalzirea apei vine separat pe fiecare scara). Aceasta factura vine ptr. ... (vezi toată discuția)