avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... eroare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

eroare

Buna ziua!

In factura de apa rece apare:
-m3 de apa rece;
-m3 de apa calda (incalzirea apei vine separat pe fiecare scara).
Aceasta factura vine ptr. doua scari, dar in factura de dalkia apare incalzirea apei si indexul de la scara x si y, numai ca noi nu am stiu ca este specificat pe fiecare scara si am luat totalul din fact de apa rece , iar restul de pierderi le-am impartit in mod egal la cele 2 scari.
Ma refer la apa calda , ptr ca la apa rece este intradevar numai un contor la cele 2 scari de aici a pornit si confuzia.
Total celor doua scari este corect, numai ca trebuia sa se respecte consumul pe fiecare scara indicat de factura emisa de furnizorul de apa calda.
Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:30, 2 Iunie 2011
Doamna, eu nu am inteles nimic din ce povestiti dvs. Cum sa va ajutam? Pana acum cum ati procedat?
Vedeti ca fiecare factura are o Anexa in care sunt specificate scarile (locurile de consum), apoi trebuie sa observati ca unii furnizori de energie termica factureaza numai energia termica si aceasta defalcata pentru incalzire si separat pentru prep. apei calde, pe can altii factureaza si apa rece pentru apa calda.
Toate aceste trebuie sa va fie clare, alfel sunteti in eroare. Daca veniti cu detalii poate deslusim eroarea.
Daca ati afisat lista si nu ati facut incasari in baza ei, dati-o jos si refaceti calculul, deoarece in afara de repartizarea eronata a pierderilor, de care vati dat seama, sigur ati calculat aceeasi valoare la amandoua scarile pentru incalzirea apei.
Pe factura de caldura aveti doua valori, una pentru Gcal si alta pentru m³ care difera de la scara la scara si de aceea veti avea diferite valori pentru apa calda si pierderi aferente fiecarei scari.
Daca ati afisat lista si ati facut incasari in baza ei, lasati-o asa cum este.
faceti imediat alta lista corecta si stabiliti diferentele. Probabil ca la o scara proprietarii vor avea ceva in plus de plata iar la alta va rezulta ca deja le-ati trecut prea mult.
Aceste rezultate, diferente pozitive si negative le scadeti sau adunati pe lista de plata din luna urmatoare. Astfel pentru cele 2 luni situatia va fi corecta chiar daca fiecare din cele doua luni sunt incorect calculate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa rece pentru ...apa calda! peraspera peraspera Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? \" 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat ... (vezi toată discuția)
Costul apei in bucuresti euTU euTU Buna seara, a-si dori sa imi spuneti cat este metru cub de apa calda si rece in Bucuresti,.....care este pretul caldurii..... pentru ca la noi la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Apa calda de la 2 furnizori zolyxx zolyxx Apa calda platim la 2 furnizori, la unul apa (rece) si la celalat valoare energiei termica (Gcal) care este necesar pt incalzirea unui m3 de apa rece. La ... (vezi toată discuția)