avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare

Buna ziua! Mama mea s-a despartit in fapt in 1978,in anul 1986 a obtinut de la stat un apartament,in 1991 a cumparat acest apartament,actul de vanzare- cumparare este pe numele din casatorie,in 1993 a divortat,revenind la numele de fata.Cum trebuie sa procedeze sa schimbe actul de vanzare-cumparare pe numele anterior casatoriei?
Cel mai recent răspuns: bogosianu , utilizator 15:22, 6 Ianuarie 2011
exista doua variante:
1. daca mama dvs. a cumparat imobilul respectiv, cu bani proveniti dintr-o donatie de exemplu sau din vanzarea unui alt imobil mostenit de dansa, si va putea dovedi acest lucru, atunci imobilul respectiv se prezuma a fi bun propriu al sau.
in acest caz va trebui sa investeasca instanta de judecata cu o actiune in constatare.
2. daca imobilul a fost cumparat din bani comuni , ai dansei si ai sotului , at. imobilul este bun comun si va trebui sa se investeasca instanta de jduecata cu actiunea avand ca obiect partajul judiciar.
ovi_dragomir a scris:

...@smeagull......la ce va ganditi cand spuneti paraj succesoral?...


:oops:
sincer? ... la un alt topic :) (eram cu mintea aiurea)
Rectific: partaj bunuri comune!
(tre' sa recunoasteti ca perlutza e buna)

@bogosianu: gasiti oaresceva modele de actiune in constatare pe internet, insa va rog macar sa intrebati 1-2 avocati cat va costa asistenta si reprezentarea.
Si formularea actiunii in sine, dar si partea de dovezi in proces sunt sensibile...
Ce atitudine credeti ca va avea fostul sot al mamei in proces, cand va fi chemat in instanta sa zica ce parere are ca mama zice ca-i numai al ei apartamentul?
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
smeagull, utilizator
Mama a cumparat apartamentul cu banii propii.
Mama a cumparat apartamentul cu banii propii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa 5 ani de la divort vasilepop vasilepop Inainte cu 5 zile de casatorie mama mea mi a facut procura notarial precum pot sa vand in numele ei apartamentu proprietate care l avea, eu fiind unicul ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj crina011979 crina011979 buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta. fratele meu a introdus actiunea de divort, inca nu s-a pronuntat, dar a gasit sa achizitioneze un imobil, la un pret ... (vezi toată discuția)
Vanzare ap fara acordul unuia dintre soti? bebelush1900 bebelush1900 Prietena mea a divortat de curind. Cei doi au un apartament propietate personala care va face obiectul partajului. Prietenei mele ii este frica ca fostul sot ... (vezi toată discuția)