avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare intre parinti si fiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare intre parinti si fiu

in anul 2004 parintii mi-au facut act de vanzare cumparare pentru un imobi. Nu dau multe detalii dar e suficien sa spun ca e intr-o zona buna si are o oarecare valoare. Dupa aproape 7 ani de la decesul tatalui respectiv 2 ani de la decesul mamei fratii vor sa ma dea in judecata pentru mostenirea asta. Va rog sa-mi spuneti care sunt sansele ca sa fiu atacat. Mentionez ca unul dintre frati are ca nas de cununie un procuror care il sustine si care in sfatuieste cum sa procedeze. Va multumesc. Daniel.::(:(:(
DACA AVETI CARTE FUNCIARA NU E PERICOL.
PUTEAU INVOCA DONATIA CAND PARINTII ERAU IN VIATA. NU CRED CA NU A MAI RAMAS NIMIC SI PT EI DE PE URMA DEFUNCTILOR CA SI COTA REZERVATARA,
Salut eu sant acel frate lacare face referire fratele mai mic si as dori sa aduc niste lamuriri la ceea ce a scris el.Noi ceilalti frati santem 4 nu am stiut de existenta acestui contract de vanzare cumparare care a fost incheiat de tatal nostru impreuna cu fratele mai mic numai dupa decesul mamei noastre in 2009.Noi nu am primit nici actele de la succesiune nici nu am vazut contractul de vanzare cumparare nici acum.La prima discutie intre noi am convenit ca fratele mai mic sa renunte la succesiune si el ramane cu casa si jumatate din teren cealalta jumatate sa renunte la ea in favoarea mea plus un teren de vreo 30 ari.In prima faza a fost de acord dar cand i-am cerut sa mergem la notar sa facem legal aceasta treaba a refuzat spunand ca nu renunta la succesiune.Chiar astazi am vorbit cu el si l-am intrebat daca renunta la succesiune si raspunsul a fost un NU hotarat.Din discutiile dupa moartea mamei am inteles ca ar fi cumparat casa co unmiliarduna suta milioane bani vechi ceea ce nu este un pret real deoarece in apropiere sa vandut casa demolabila si 13 ari teren(cam jumatate din cat este casa parinteasca)la un pret de cca200000 euro.Daca el nu renunta la succesiune nu avem alta solutie decat sa deschidem proces si sa cerem anularea contractului de vanzare cumparare si trecerea casei si terenului in succesiune.PS Nu ma invata nasul ce sa fac si ce sa spun am consultat avocat.Multumesc.
buna ziua.
este dureros ceea ce se intampla, parerea mea este ca vina apartine parintilor fiindca favorizeaza unii copii in detrimentul celorlalti.
din aceasta cauza apar si conflictele intre frati.
personal, nu mi se pare normal ca parintii sa faca acte doar unuia dintre copii, iar ceilalti sa fie defavorizati. dar acest lucru se intampla in viata de zi cu zi, din pacate :((

sunt mai multe probleme :
1. daca succesorii au acceptat sau nu succesiunea dupa cei doi defuncti ??
2. daca doar unul dintre descendenti a acceptat succesiunea , el poate invoca impotriva celorlalti frati exceptia decaderii din dreptul de optiune succesorala.
ceea ce inseamna ca cei care nu si-au exprimat optiunea succesorala in termen legal, sunt considerati straini de mostenire.
3. daca imobilul instrainat este singurul bun imobil pe care l-au detinut defunctii si ceilalti frati dezavantajati pot demonstra ca fiul favorizat nu a platit suma de bani aferenta vanzarii imobilului , se poate stabili nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare.
discutiile sunt multe..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Proprietate g.roxanastan g.roxanastan Parintii mei vor sa imi lase prin vanare cumparare cu clauza habitat si ingrijire. Vreau sa investesc pe teren si sa stiu sigur daca fratii mei dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare sau donatie? Ruxa Ruxa Buna ziua, Parintii sotului meu, vor sa treaca o garsoniera din proprietatea tatalui (e o mostenire) in proprietatea sotului meu. Ce e mai recomandat? ... (vezi toată discuția)