avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate contesta amenda?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate contesta amenda?

Am incheiat un contract de vanzare -cumparare in luna iunie si datorita angajatelor de la notariat ,care ori nu cunosc legile ori nu stiu sa se exprime clar in scris,eu am achitat astazi o amenda de 120 de lei si eram pasibila de o amenda mai mare deoarece in contractul care l-am incheiat atunci ,nu se specifica ca si daca ``instrainezi bunul`` trebuie sa declari la financiar in 30 de zile .Oamenii de rand nu cunosc legile ,iar datoria lor era sa-i instiinteze clar pe oameni,adica in scris. Din paragraful din contract reiese altceva.
Citez:
``Noi partile contractante,declaram ca ni s-a adus la cunostinta de catre notarul public obligatia prezentarii la agentia fiscala aferenta ,in termen de 30 de zile de la perfectarea prezentului contract,pentru declararea dreptului de proprietate dobandit astazi``.
Repet:``dreptul de proprietate dobandit astazi``! Cine a dobandit?Cine a cumparat,bineinteles.Reiese din context ca doar cumparatorii trebuia sa declare dreptul de proprietate la agentia fiscala.Pentru ca noi vanzatorii nu mai aveam`` drept de proprietate``, si nici nu ``dobandisem`` ci instrainasem iar in contract nu se specifica clar acest lucru.

Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
dimamihai77, utilizator
Cel mai recent răspuns: dimamihai77 , utilizator 12:16, 7 Ianuarie 2011
Uitati un mic amanunt "noi partile contractante". In rest aveti dreptate.
10 a scris:

Uitati un mic amanunt "noi partile contractante". In rest aveti dreptate.

deci am dreptate ca nu stiu sa se exprime.......incepe cu `` noi partile contractante`` si se refera doar la`` a declara dreptul de proprietate dobandit``.In fine ...de-asta nu merge nimic in tara asta,si simtim ca ne sufocam de atatea nedreptati ce ni se fac zilnic!
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
dimamihai77, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare drept de proprietate bun comun sandina29 sandina29 Buna ziua! Am incheiat dupa 1 octombrie un contract de vanzare cumparare imobil autentificat notarial. Eu cu sotul suntem cumparatorii. Notarul s-a exprimat ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare in legalitate Georgia55 Georgia55 Prin contract de vanzare-cumparare, fiul meu, minor, (actualmente major),prin mine(mama)curator , a cumparat apartamentul bunicilor. In contract se ... (vezi toată discuția)
Perioada inmatriculare auto dupa cumparare? maryus2y maryus2y Buna ziua. Pe data de 03.09.2020 fratele meu a cumparat un autoturism pe numele meu, contractul de vanzare -cumparare cu datele din buletinul meu. Momentan eu ... (vezi toată discuția)