avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARE LOCIUNTA PRIMA CASA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARE LOCIUNTA PRIMA CASA

Buna ziua.
Am achizitionat un apartament prin programul Prima Casa. Initial acum un an am facut asigurarea locuintei in favoarea statului roman prin brokerul bancii de unde am obtinut creditul. Banca sustine ca si anul acesta trebuie sa fac asigurarea tot prin brokerul lor. Este obligatoriu ? Nu pot merge la societatea de asigurari sa-mi fac potilta direct la ei? Din cate stiu conform legii asigurarea trebuie sa fie in favoarea statului roman si atat. Nu cred ca banca are legatura cu asigurarea pentru ca nu este in favoarea bancii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:27, 8 Ianuarie 2011
verificati contractul incheiat cu banca si cu fondul de garantare. acolo trebuie sa se mentioneze daca este obligatoriu sa incheiati cu banca. e posibil sa existe o clauza ca asigurarea sa se incheie cu o societate de asigurare agreata de banca.
Din punct de vedere al legalitatii aveti dreptate, e un abuz al bancii (sau al salariatului bancii), dar daca analizati ce castigati si ce pierdeti, va piere elanul :(
Brokerul inca nu e platit de client, asa ca tariful e acelasi pentru Dvs.
De unde rezulta ca demersul Dvs. ar fi bazat pe principiul "sa moara capra vecinului"...
Banca poate restrange lista de asiguratori "agreati" dar nu va poate impune (legal) doar unul, si acela printr-un anume broker. Practica e alta...
Pentru lamurire directa, mergeti cu polita reinnoibila la asigurator si s-ar putea sa aveti surpriza ca pretul direct, sa fie mai mareX-( (broker-ii au de obicei discount-uri)
Am fost la asigurator si pretul oferit de ei este mai mic decat cel oferit de brokerul bancii. Asiguratorul mi-a spus ca beneficiez de mai multe discount-uri.
Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Asigurare imobil ipotecat nicoleta12. nicoleta12. Buna ziua! Am un credit la o banca si a ajuns plata politei de asigurare pentru imobilul ipotecat la scadenta pentru anul acesta. Am mers la aceeasi firma de ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco- contract credit auto loredana24 loredana24 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema! In 2009 am cumparat un auto nou in rate prin banca, iar conform contractului am incheiat o polita ... (vezi toată discuția)
Contract credit auto loredana24 loredana24 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema! In 2009 am cumparat un auto nou in rate prin banca, iar conform contractului am incheiat o polita ... (vezi toată discuția)