avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

sunt casatorita de aproape 2 ani....dar casnicia mea nu este asa cum am crezut eu ca va fi.. :(
nu am copii ...nu avem bunuri impreuna...in concluzie nu ar trebui ca divortul s afie ceva complicat...sa apara complicatii....
as vrea sa stiu exact cum se procedeaza in cazul in care ma decid sa divort...ca nu am mai intalnit cazuri apropiate de divort si habar nu am.....
nu stiu daca sotul meu va fi de acord sa divortam....asa ca ma gandesc ca divortul va tine o perioada de timp...din ce cauze ar trebui sa divortez pentru ca sa nu dureze mult timp ?
Iarasi sunt de acord cu Nico si implicit cu mine.
De ce ne incarcati emotional si pe noi stimata Betina? Trebuie sa stiti exact daca vreti sa divortati sau nu.
Presupunerile determina un esec in privinta divorului.
Va fi greu sa fiti explicita fata de sot dar incercati totusi sa vedeti ce zice.
Eu nu sunt convins ca veti divorta in conditiile expuse de dvs.
va multumesc foarte mult pentru sfaturile date.....e greu sa te hotarasti ce vrei sa faci...mai ales in aceasta cauza:">#-o...e foarte greu...sper sa fac ceea ce trebuie....deocamdata mai astept sa vad incoto va merge relatia cu sotul....daca nu poate fii nicicum reabilitata...cu siguranta voi divorta...e trist cand trebuie sa faci asa ceva.....:((
Imi dau seama ca e trist, dar, cateodata viata este complicata.
Atata timp cat ezitati sa-i spuneti despre divort nu se poate spune ca sunteti hotarata si motivele sunt echivoce.
Daca veti deveni ferm convinsa si vor aparea si motive solide atunci nimic nu va impiedica divortul.
Eu sunt hotarata sa divortez,sotul de acord,dar nu ma pricep la o cerere,pt deschiderea divortului,ma puteti ajuta?..Va multumesc :)
DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatii ......................................, ambii cu domiciliul în ............................................., în calitate de soþi, formulãm prezenta actiune prin care solicitam :

1. Sã dispuneti desfacerea cãsãtoriei noastre prin acord, conform prevederilor art. 38 C.fam si art. 613 ind.1 C.pr.civ, fãrã motivarea hotãrârii, conform prevederilor art.617 al.(2) C.pr.civ
2. In ce priveste pe .............................., sa dispuneti revenirea la numele avut anterior cãsãtoriei, acela de ................,
3. Sa dispuneti impartirea bunurilor comune, potrivit invoielii noastre anexate la cerere.

MOTIVE:

În fapt, ne-am cãsãtorit la data de ____ la Oficiul Stãrii Civile ..................., conform certificatului de cãsãtorie seria ____, emis la aceea si datã. De si la începutul cãsãtoriei relatiile dintre noi erau foarte bune, amândoi dorind sã ne întemeiem o familie bazatã pe întelegere si afectiune, pe parcurs între noi au intervenit neîntelegeri iar relatiile s-au rãcit. Fiind firi diferite si având conceptii privitoare la viatã diferite, eforturile noastre de a reface legãturile dintre noi au fost sortite esecului.

Astfel, constatând cã relatiile de familie sunt grav si iremediabil vãtãmate, de comun acord am hotarât sã divortãm într-un mod civilizat, acest divort întemeindu-se pe acordul ambilor soti, cãsãtoria noastrã având de mult timp un caracter pur formal.

Precizãm cã din cãsãtoria noastrã nu au rezultat copii, iar ultimul domiciliu comun este la adresa : ..............................................................................

In ceea ce priveste partajul bunurilor comune, va rugam sa dipuneti impartirea acestora potrivit invoielii noastre pe care o anexam la cererea de divort. Mentionam ca invoiala cu privire la partajul bunurilor comune reprezinta acordul intervenit intre noi, este expresia voineti noastre libere cu privire la partajul bunurilor comune.

De aceea, vã rugãm sã admiteti cererea asa cum a fost formulatã, sã desfaceti cãsãtoria prin acordul ambelor pãrti, fãrã motivarea hotarârii, sa pronuntati impartirea bunurilor comune potrivit invoielii noastre si sã dispuneti, în ce priveste pe ...................................., revenirea la numele avut anterior cãsãtoriei, acela de ....................................

În drept, ne întemeiem actiunea pe prevederile art.38 C.fam., art 613 ind.1, 617 C.civ.

Anexãm la prezenta actiune certificatul de cãsãtorie, tranzactia judiciara cu privire la impartirea bunurilor comune, taxa de timbru în cuantum de..................lei si ……. lei timbru judiciar.

Semnatura, Semnatura,

.............. .................

Alte discuții în legătură

Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotiei costehard costehard Buna ziua Ma numesc X, am 48 de ani si sunt din Bucuresti Doresc sa desfac casatoria si as dori sa fac o intrebare in comunitatea avocatnet in speranta ... (vezi toată discuția)