avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare, detasare sau alta varianta pt munca in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare, detasare sau alta varianta pt munca in strainatate?

Sunt reprezentantul unei firme de recrutare, plasare forta de munca (acreditata si pt strainatate). Am primit o solicitare pentru a trimite 2 muncitori sa lucreze in Germania, doar ca angajatorul doreste sa incheie contract cu mine iar eu sa trimit muncitorii ca fiind angajatii mei (sa trimit si formularul E101). Muncitorii sunt solicitati repede, deci nu pot sa-i detasez deoarece formularul A1 se obtine in termen de 30 zile si nici nu stiu daca as putea sa-l obtin deoarece suntem firma mica si nou infiintata (din luna iulie) si am inteles ca s-au inasprit conditiile. Cum as putea proceda in aceasta situatie? Pot sa angajez cei 2 muncitori pe firma mea si apoi sa-i deleg in Germania? Sau ce sotutie imi recomandati?
Cel mai recent răspuns: lavi66 , utilizator 00:44, 7 Noiembrie 2011
In functie de pregatirea profesionala a celor angajati, daca in actul constitutiv al societatii dvs. nu aveti activitatea respectiva, nu puteti sa-i angajati.
Dar, puteti face (pe repede inainte la ORC = max. 5 zile) completarea actului constitutiv si autorizarea cu activitatile respective, apoi faceti angajarile solicitate si imediat, prin act aditional la CIM, detasarile la punctele de lucru sau la societatile respective din Germania.
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Eu subliniam ca este exclusa varianta detasarii, deoarece dureaza 30 de zile pana obtin formularul A1. Nu angajarea e problema, ci modalitatea de a trimite angajatul sa lucreze in Germania. Si nici nu cred ca voi putea aplica pentru obtinerea formularului A1. Cum e cu delegarea??? Alta varianta nu ar fi? Unde as putea sa ma adresez pentru a obtine consilierea unui specialist?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul e101 alexandrapetrescu alexandrapetrescu Exista un document care sa inlocuiasca temporar formularul E101? O declaratie pe propria raspundere sau ceva de genul? Am 6 muncitori angajati cu data de ... (vezi toată discuția)
Formular portabil a1 RuxandraLarisa RuxandraLarisa Stie cineva daca un agent de munca temporara ce trimite angajatii sa lucreze in UE e obligat sa emita formularul A1? Mentionez ca angajatii lucreaza cu ... (vezi toată discuția)
Detasare sau delegare cum sa procedez? GARBEAELENA GARBEAELENA Am citit o multime de intrebari si raspunsuri referitoare la formularul E101 si cu cat citesc mai mult cu atat ma nedumeresc mai tare.Am o I.I din ... (vezi toată discuția)