avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scoterea la licitatie a mai multor apartamente din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scoterea la licitatie a mai multor apartamente din cauza datoriilor la intretinere

Buna ziua va scriu ca urmare a unei decizi pe care a luato asc de proprietari din care fac si eu parte deci...
1.Acum 2 zile sa afisat pe geamul de la intrare ( in scara) o lista cu rau platnic la intretinere prin care se anunta ca se vor scoate la licitatie in luna ianuarie toti cei care au restante de peste 4000 lei la intretinere ..mai exact peste 35 de apartamenet numai din acelasi cartier ( printre care ma numar si eu) #-o
2.Intrebarea este se mai poate face ceva?
De exemplu in cazul in care ne vor trimite in judecata sa cer o intelegere de plata cu asociatia ( am inteles ca se poate plati in rate egale timp de 36 luni )
Astept un raspuns ferm si la subiect

PS.
Cat mai repede daca se poate ...Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: pestisoru , utilizator 15:15, 3 Martie 2011
Decembrie 2000 apare de doua ori pentru ca probabil ati platit numai o parte din cota lunii dec.2000 pe o chitanta, iar a doua parte ati achitat-o pe urmatoarea chitanta.
Probabil ca v-ati dus cu sume rotunde cand ati achitat si atunci prima sau / si ultima luna sunt achitate partial.

Administratorul ar fi trebuit sa va scrie pe chitante "decembrie - partial" ca sa nu existe dubii in mintea dv. Dar nu este o greseala asa de mare. Va poate lamuri cu listele din 2000 si 20001 in fata si cu o socoteala simpla de ce dec.2000 apare in doua chitante.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
elga50, moderator
Dar de ce discutam de chitante din anul 2000 acum in anul 2011!?
In 11 ani s-au schimbat comitete, presedinti, cenzori, administratori.
S-a schimbat legislatia iar in asociatie unii au plecat si altii au venit ca propriertari...
adriantot a scris:

Dar de ce discutam de chitante din anul 2000 acum in anul 2011!?
In 11 ani s-au schimbat comitete, presedinti, cenzori, administratori.
S-a schimbat legislatia iar in asociatie unii au plecat si altii au venit ca propriertari...

Pentru ca acolo am observat aceste "nereguli" + ca in in anumiti ani am preferat o poprire pe salariu care iar nu apare / insa la postul meu de lucru apare ...Eu unul nu mai inteleg nimic si In llegatura cu asa zisele schimbari ..nu sa schimbat nimic de atunci ...este acelasi administrator / acelasi pr / acelasi primar daca doriti si tot asa
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
pestisoru, utilizator
Incerc sa inteleg dar pentru oamenii care-si platesc normal luna de luna cheltuielile la intretinere sau care mai intarzie cate o luna, doua este greu de inteles cum ati observat dv "acolo" nereguli de acum 11 ani. Apoi poprirea pe salariu se practica pentru cei rau platnici, in urma unor procese si hotarari judecatoresti si nu o forma preferata de a ne plati datoriile. Oricum firma care retine banii si-i transfera in contul asociatiei are o evidenta contabila si-acesta poate constitui un avantaj pentru dv sa faceti lumina. Solicitati-le o situatie, un desfasurator al platilor facute de firma unde lucrati.
Va cred ca "nu mai intelegeti nimic" si va rog sa nu va suparati ca punem intrebari. Acestea au menirea de a ne lamuri si a putea da raspunsuri cat mai folositoare pentru dv.
Am rugamintea sa nu mai reluati prin citat tot ce spun alti particiapanti la discutie.
Dialogati ca si cum ati fi fata in fata cu noi si nu ne repetati cuvintele noastre.
Multumesc!
adriantot a scris:

Incerc sa inteleg dar pentru oamenii care-si platesc normal luna de luna cheltuielile la intretinere sau care mai intarzie cate o luna, doua este greu de inteles cum ati observat dv "acolo" nereguli de acum 11 ani. Apoi poprirea pe salariu se practica pentru cei rau platnici, in urma unor procese si hotarari judecatoresti si nu o forma preferata de a ne plati datoriile. Oricum firma care retine banii si-i transfera in contul asociatiei are o evidenta contabila si-acesta poate constitui un avantaj pentru dv sa faceti lumina. Solicitati-le o situatie, un desfasurator al platilor facute de firma unde lucrati.
Va cred ca "nu mai intelegeti nimic" si va rog sa nu va suparati ca punem intrebari. Acestea au menirea de a ne lamuri si a putea da raspunsuri cat mai folositoare pentru dv.
Am rugamintea sa nu mai reluati prin citat tot ce spun alti particiapanti la discutie.
Dialogati ca si cum ati fi fata in fata cu noi si nu ne repetati cuvintele noastre.
Multumesc!

In 2 puncte nu sunt de acord cu dvs
1.Poprire pe salariu am facut "eu" pentru ca asa am crezut de cuvinta ca pot cat de cat sa platesc " daca va uitati mai sus" am specificat cu privire la situatia mea si de ce sa ajuns aici
2.Sa stiti ca nu toata lumea traieste decent in ROMANIA sunt persoane care trebuie sa se descurce cu 600-700 lei + daca mai ai in ingrijre una sau chiar doua persoane nu vad cum te-ai putea descurca

Sa stiti ca placere nu-mi face a posta aici.. nu din cauza ca as fi nemultumit de cea ce mi se raspunde sau altceva..singurul motiv este ca ar fi fost mai bine sa nu intampin aceasta problema si sa nu trebuiasca sa deschid acest post insa nu am putut evita acest lucru
Oricum multumesc atat dvs cat si celorlalti participanti la aceasta discutie pentru ajutorul acordat fiecare cum a putut si cum a crezut de cuvinta ca raspunsurile lor ma vor ajuta :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces al proprietarului cu furnizorul luminutza luminutza Buna ziua tuturor! Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere ionescubogdan ionescubogdan VA ROG SAMA AJUTATI SI PE MINE SA MA LAMURESC CUM SE CALCULEAZA PENALITATILE LA INTRETINERE din ce am gasit eu pe net am inteles urmatoarele: suma afisata ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere vrm vrm am fost data in judecata de catre asociatia de locatari pt.neplata intretinerii. au avut castig de cauza si am fost obligata sa platesc si cheltuieli de ... (vezi toată discuția)