avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pe perioada determinata

Sunt angajat in invatamant pe perioada determinata, la aceeasi institutie de invatamant din 2004, am fost incadrat pe acelasi post/catedra prin contracte succesive de munca pe perioada determinata-acum este in desfasurare al patru-lea,
expira pe 31-08-2008, mentionez ca am participat la concurs in fiecare an obtinad note peste sapte, conditia necesara pentru a fi titular-sa fiu incadrat cu contract de munca pe perioada nedeterminata-dar postulo nu este scos la titularizare. Angajatorul nu este obligat conform codului muncii sa ma angajeze pe perioada nedeteminata la al patrulea contract de munca. Ce trebuie facut, va rog ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 30 Martie 2008
Regula prevazuta in Codul muncii este ca la încetarea celui de-al treilea contract individual de muncă pe durată determinată sau la expirarea termenului de 24 de luni, dacă pe postul respectiv va fi angajat un salariat, acesta va fi angajat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată.
Aceasta regula nu este aplicabila in situatiile urmatoare :
a) în cazul în care contractul individual de muncă pe durată determinată este încheiat pentru a înlocui temporar un salariat absent, dacă intervine o nouă cauză de suspendare a contractului acestuia;
b) în cazul în care un nou contract individual de muncă pe durată determinată este încheiat în vederea executării unor lucrări urgente, cu caracter excepţional;
c) în cazul în care încheierea unui nou contract individual de muncă pe durată determinată se impune datorită unor motive obiective prevăzute expres de legi speciale;
d) în cazul în care încheierea unui nou contract individual de muncă pe durată determinată se impune datorită unor motive obiective cuprinse în contractul colectiv de muncă încheiat la nivel naţional şi/sau la nivel de ramură, pentru desfăşurarea unor lucrări, proiecte sau programe;
e) în cazul în care contractul individual de muncă pe durată determinată a încetat din iniţiativa salariatului sau din iniţiativa angajatorului, pentru o abatere gravă sau abateri repetate ale salariatului.

Potrivit Legii nr.128/19997, posturile didactice se ocupă prin concurs. Concursurile se organizează în baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cu consultarea federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ, aprobată prin ordin al ministrului. Potrivit Metodologiei privind miscarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar angajarea suplinitorilor se fcae prin c.i.m. cu durata determinata.
In anul scolar 2008-2009, urmeaza sa fiu incadrat pe acelasi post/catedra,la aceeasi unitate, avand continuitate, pe baza rezultatelor obtinute in ani anteriori la concurs, deci voi avea al cincilea contract pe durata determinata la aceeasi unitate pe aceleasi post/catedra. Metionez ca inafara de postul ocupat de mine mai ramane un post vacant tot pe un an. Angajatorul chiar poate incheia contracte pe perioada determinata la nesfarsit? Ce pot face pentru remedierea siutatiei.
Asa cum v-a explicat mai sus, pentru suplinitori Ministerul Educatiei si Cercetarii prin ordinul dat in ceea ce priveste miscarea personalului didactic in invatamantul preuniversitar a prevazut angajarea lor numai pe perioada determinata.
In acest sens, va puteti adresa Inspectoratului Scolar Judetean sau chiar ministerului de resort in vederea scoaterii la concurs postul de titular.
VA MULTUMESC, MA GANDEAM SA-I DAU IN JUDECATA DAR SE PARE CA NU AM CASTIG DE CAUZA. VA MULTUMESC FOARTE MULT
Nu aveti sansa sa castigati ... ei o sa se apere cu Ordinul dat de Ministerul Educatiei si Cercetarii in ceea ce priveste miscarea cadrelor diddactice din invatamantul preuniversitar in care este prevazut faptul ca suplinitoriii sunt incadrati cu contract de munca pe durata determinata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in invatamant camelia iosif camelia iosif buna ziua, nu stiu exact care sunt pasii pentru a ocupa un post in sistemul de invatmant, adica unde pot solicita (la ce institutie), care sunt criteriile de ... (vezi toată discuția)
Detasare in primul an de invatamant LaAnGa LaAnGa Buna ziua! Te poti detasa in primul an de invatamant? Sunt profesor titular in primul an, nu am mai lucrat pana acum. (vezi toată discuția)