avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Detasare in primul an de invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Detasare in primul an de invatamant

Buna ziua! Te poti detasa in primul an de invatamant? Sunt profesor titular in primul an, nu am mai lucrat pana acum.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:50, 4 Septembrie 2016
Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul
preuniversitar în anul școlar 2016-2017, aprobată prin OMECȘ nr. 5559/2015 :

art.84
.......
(13) Cadrele didactice numite cu statut de titular în baza rezultatelor obţinute la concursul de ocupare a posturilor didactice vacante în unităţile de învăţământ preuniversitar, sesiunea 2016, precum şi cadrele didactice repartizate pe perioadă nedeterminată în baza prevederilor art. 253 din Legea nr.1/2011 cu modificările şi completările ulterioare, care s-au prezentat la postul didactic/catedra pe care au fost repartizate şi pentru care s-au încheiat contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată, pot beneficia de detaşare la cerere, în baza punctajelor obţinute conform anexei nr. 2, în primul an după
repartizare, respectiv concurs, conform Calendarului. Acestea pot beneficia şi de detaşare în interesul învăţământului sau la cerere, în primul an după repartizare, respectiv concurs şi pe parcursul anului şcolar, în baza hotărârii comisiei paritare de la nivelul inspectoratului şcolar, cu avizul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretansfer consimtit Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Un cadru didactic titular in invatamantul special se poate pretransfera la o unitate de invatamant de masa? Potrivit art 31(9) din Metodologia ... (vezi toată discuția)
Plata la ora yone2010 yone2010 CINE ARE ÎNTÂIETATE LA PLATA LA ORĂ TITULARUL ÎN SPECIALITATE SAU CEL CARE ARE DUBLĂ SPECIALIZARE ,DAR TITULAR ÎN ALTĂ SPECIALITATE? (vezi toată discuția)