avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inmatriculare autoturism E5
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inmatriculare autoturism E5

nu reusesc de 2 zile sa_mi inmatriculez masina nou_nouta E5, mi_sa respins dosarul de 2ori din cauza taxei de poluare,politia ma trimite la finante pt calcularea taxei de poluare , cei de la finante nu o pot calcula pt ca este inca valabila legea veche cu taxa 0 pt E5 chiar daca vreau sa le platesc taxa ei nu au cum sa_mi calculeze pt ca legea nu prevede pana la 31-01-2011 si nici o hartie care atesta ca taxa este 0 nu au cum sa_mi dea,vedeti articolul cu pricina



Art. II
(1) Pentru autovehiculele achizitionate in vederea inmatricularii in Romania inainte de data de 31 decembrie 2010 si care nu au fost inmatriculate in Romania pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se aplica nivelul taxei pe poluare pentru autovehicule prevazut in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, in vigoare pana la data de 1 ianuarie 2011.
(2) Prin autovehicule achizitionate in vederea inmatricularii in Romania inainte de data de 31 decembrie 2010 si care nu au fost inmatriculate in Romania pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, in sensul prevederilor alin. (1), se intelege:
a) autovehiculele pentru care a fost lansata comanda ferma anterior datei de 31 decembrie 2010 (IN CAZUL MEU FACTURA CU PLATA INTEGRALA EMISA PE DATA DE 27-12-2010)si pentru care se face dovada platii integrale sau a unui avans;
b) autovehiculele ce au fost introduse in tara si pentru care se face dovada cu carnet de TIR/CMR/CIM si/sau dovada radierii din tara de provenienta, documente emise inainte de 31 decembrie 2010;
c) autovehiculele pentru care s-a eliberat dovada de inmatriculare provizorie de catre autoritatile din tara de provenienta a autovehiculului, emisa inainte de 31 decembrie 2010.
(3) Pentru a beneficia de prevederile alin. (1), persoana fizica sau juridica pe numele careia urmeaza a se inmatricula autovehiculul trebuie sa fi efectuat achizitia acestuia in vederea inmatricularii si prezinta autoritatii fiscale competente pentru calculul taxei pe poluare, in vederea luarii in evidenta, pana la data de 31 ianuarie 2011, o cerere (NU SI IN CAZUL MEU CEREREA AU ZIS CEI DE LA FINANTE) insotita de unul dintre documentele prevazute la alin. (2) lit. a) sau b), iar in situatia prevazuta la alin. (2) lit. c) documentul va fi insotit si de declaratia pe propria raspundere, in forma autentica, din care sa reiasa ca autovehiculul a fost achizitionat anterior datei de 31 decembrie 2010 in vederea inmatricularii in Romania si nu a fost inmatriculat in Romania pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
(4) In vederea calcularii cuantumului taxei datorate potrivit alin. (1), cererea si documentele prevazute la alin. (3), inregistrate la autoritatea fiscala competenta, se completeaza, in termen de maximum 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, cu documentele prevazute la art. 3 alin. (2) din anexa la Hotararea Guvernului nr. 686/2008 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.
(5) Termenele prevazute la alin. (3) si (4) sunt termene de decadere.

VA ROG URGENT AJUTOR CA NU STIU CE SA MAI FAC ,PRACTIC CEI DE LA ANAF MA POT LUA DREPT ANGAJAT DUPA CAT TIMP AM PETRECUT LA EI IN INSTITUTIE

SURSA [ link extern ]

ma ajuta si pe mine cineva, cine_i de vina cei de la anaf sau inmatriculari ? multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
scv, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa poluare veche csongrasz csongrasz Buna ziua! Am cumparat o masina pe data de 25 ianuarie 2011. Am depus actele la finante pe data de 27 ianuarie sa-mi calculeze taxa de poluare veche. Au luat ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare auto mad79 mad79 De la 1 ianuarie 2011 va intra in viguare noua taxa de poluare, prima inmatriculara sau cum io mai fi spunand.In trebarea mea este daca masina este introdusa ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2011 strainu_l strainu_l Buna seara......din pacate off.ul meu se leaga tot de traditionala taxa auto.Intrebarea mea este cum as putea sa demonstrezi autoritatilor Romane, ca masina ... (vezi toată discuția)