avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa auto 2011
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa auto 2011

Buna seara......din pacate off.ul meu se leaga tot de traditionala taxa auto.Intrebarea mea este cum as putea sa demonstrezi autoritatilor Romane, ca masina cumparata din Italia in luna octombrie a acestui an.....a intrat in tara pe data de 15 octombrie 2010....va pun aceasta intrebare pt ca....am inteles ca pe 1 ianuarie 2011 taxa de prima inmatriculare se va mari si nu am cum sa o inmatriculez pana atunci....iar in momentul cand ma voi prezenta la ghiseul de la finante la cea mai draguta doamna de acolo....as vrea sa nu imi calculeze noua taxa, ci pe cea in vigoare cand am intrat cu masina in iubita noastra Tara.....Cu stima Daniel
Cel mai recent răspuns: strainu_l , utilizator 13:28, 9 Decembrie 2010
Trebuie sa platiti taxa actuala pana la sfarsitul anului , chiar daca nu inmatriculati masina anul acesta . In caz contrar nu mai puteti plati taxa actuala , anul viitor.
Deocamdata, referitor la termenul in care puteti inmatricula autoturismul in proiectul de lege privind noua taxa de poluare se specifica urmatoarele:

Art.II. „(1) Pentru autovehiculele achiziţionate în vederea înmatriculării în România înainte de data de 31.12.2010 şi care nu au fost înmatriculate în România până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se aplică nivelul taxei pe poluare pentru autovehicule prevăzut în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr50/2008, cu modificările ulterioare, în vigoare până la data publicării prezentei ordonanţe de urgenţă.
(2) Prin autovehicule achiziţionate în vederea înmatriculării în România înainte de data de 31.12.2010, în sensul prevederilor Art.II alin. (1), se înţelege:
a) autovehiculele pentru care a fost lansată comanda fermă anterior datei de 31.12.2010 şi pentru care se face dovada plăţii integrale sau a unui avans;
b) autovehiculele ce au fost introduse în ţară şi pentru care se face dovada cu carnet de TIR/CMR/CIM şi/sau dovada radierii din ţara de provenienţă, documente emise înainte de 31.12.2010;
c) autovehiculele pentru care s-a eliberat dovada de înmatriculare provizorie de către autorităţile din ţara de provenienţă a autovehiculului, emisă înainte de 31.12.2010.
(3) Pentru a beneficia de prevederile art.II alin. (1), persoana fizică sau juridică prezintă autorităţii fiscale competente pentru calculul taxei pe poluare, în vederea luării în evidenţă, în termen de 20 de zile calendaristice de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, o cerere însoţită de unul dintre documentele prevăzute la art. II alin.(2) lit. a) sau b), iar în situaţia prevăzută la art.II alin.(2) lit. c), documentul va fi însoţit şi de declaraţia pe proprie răspundere, în formă autentică, din care să reiasă că autovehiculul a fost achiziţionat anterior datei de 31.12.2010 în vederea înmatriculării în România.

Insa e doar un proiect, nu putem sti care va fi forma finala a acestuia
Multumesc mult domnului avocat pt. informatie.......intrebarea e cand vom sti exact forma finala a proiectului.....pt ca dovezile sunt....acum numai sa le si accepte.....Cu stima Daniel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa prima inmatriculare auto mad79 mad79 De la 1 ianuarie 2011 va intra in viguare noua taxa de poluare, prima inmatriculara sau cum io mai fi spunand.In trebarea mea este daca masina este introdusa ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare - cuantum mikaella_10 mikaella_10 Am cumparat o masina din italia pe data de 02.12.2010, am facut toate demersurile pt numere provizorii ( rosii 0 pt 30 de zile, adica valabile pana pe 31 dec ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism e5 scv scv nu reusesc de 2 zile sa_mi inmatriculez masina nou_nouta E5, mi_sa respins dosarul de 2ori din cauza taxei de poluare,politia ma trimite la finante pt ... (vezi toată discuția)