avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Am o nelamurire legata de acordarea pensiei de intretinere:
Tatal copilului lucreaza in politie, unde se stie ca salariul este compus din salariul de baza plus sporuri si norma de hrana. Sporurile si norma de hrana sunt venituri permanente practic. Totusi am inteles ca la calcularea pensiei se ia in calcul doar salariul de baza, care e mic binenteles.
Nu exista nici o posibilitate de a se stabili pensia ca procent din venituri sau alta exprimare?
In plus, la anumite intervale de ani el poate fi avansat iar salariul ii va creste, dar ca sa creasaca si pensia trebuie sa deschid actiune pt marirea acesteia. Nu exista vreo posibilitate de a se impune plata pensiei procentual din cat castiga si dupa ce ii creste salariul fara sa mai umblu pe la judecatorii??
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
madalinasia, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:07, 8 Ianuarie 2011
Puteti solicita acordarea pensiei de intretinere procentual, urmand ca angajatorul sa retina lunar 25% (de ex., daca are un singur copil) sin salariu.
Din cate stiu eu, la ultima reincadrare sporurile au fost incluse in salariul de baza, iar cu privire la norma de hrana nu cred ca din aceasta se pot face popriri.
Oricum, puteti solicita stabilirea pensiei in procentul legal raportat la veniturile lunare, urmand ca instanta sa se pronunte daca aplica procentul la venituri lunare sau la salariul lunar.
Norma de hrana nu intra in baza de calcul a pensiei de intretinere, nu face parte din categoria veniturilor salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista posibilitatea ca norma de hrana sa fie luata la calculul pensiei alimentare?! cher cher Am urmarit de ceva timp discutiile de pe forum legate de parerile pro si contra privind posibilitatea luarii in calcul a normei de hrana la stabilirea pensiei ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara calculata cu tot cu sporuri Tommy D Tommy D Bună ziua, Am o întrebare care nu-mi dă pace de ceva vreme. Am divorțat in 2009 și de atunci plătesc o pensie alimentară raportată la venitul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Crisssyb Crisssyb Buna ziua, As dori si eu sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara la un salariat care lucreaza in armata. Din ce stiu eu e 30% din salariu dar cei din ... (vezi toată discuția)