avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere familiala contributii?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere familiala contributii?

Buna ziua, am de curand impreuna cu sotul o intreprindere familiala. Eu sunt in concediu de crestere copil, dar firma la care am fost angajata s-a radiat acum in decembrie. Veniturile realizate (doar de sot, eu sunt doar scriptic trecuta) nu sunt lunare. Este artist plastic si nu vinde mereu. In aceste conditii trebuie sa plateasca contributii? Din cate am citit eu, daca veniturile nu sunt lunare, nu ar trebui sau am inteles gresit? Daca ma puteti ajuta cu un raspuns cat mai curand v-as fi profund recunoscatoare. La multi ani pe noul an!
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 23:34, 8 Ianuarie 2011
Sotul dvs. este obligat la plata contributiilor lunare privind CASS (fond sanatate), conform deciziei de impunere de la AFP si la plata impozitului pe profit, conform declaratiei estimative de venituri ( sau a deciziei de impunere din anul precedent).
Dvs. nu aveti nici o contributie si nici o obligatie.


:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate geomarco geomarco O persoana care are un contract de munca pe perioada nedeterminata, un contract de consultanta de 2 ore si este si PFA ce contributii la fondul de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Impozit pfa gabipfa gabipfa Am pfa cu venit brut estimat 2500 ron pe an trebuie sa platesc pana pe 25 martie 16% din venitul estimat prima trim , ce imi este neclar unde platesc cas 5.5% ... (vezi toată discuția)
Anularea obligatiei pfa sa plateasca cass daca este si salariat. Hellen2015 Hellen2015 Buna seara! Ma intereseaza daca cineva se confrunta cu aceeasi problema ca a mea si cum a procedat in aceasta ... (vezi toată discuția)