avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nedumeriri cu avocata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nedumeriri cu avocata

buna ziua,eu am o problema cu avocata...a fost data sentinta in procesul fratelui meu si noi suntem multumiti asa,dar avocata fara aprobarea noastra a facut apel si ne-a sunat doar sa ne spuna ca tre sa-i mai dam o suma de bani,cum tre sa procedam in situatia asta,se poate agrava sentinta?putem face ceva sa nu-i permitem avocatei sa continue apelul pentru ca parintii mei nu isi mai permit sa continue procesul si suntem si multumiti cu suspendarea care au dat-o.Va rog sa imi dati un sfat.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:07, 13 Februarie 2011
Sa se prezinte si sa arate ca isi retrage apelul.

In ce priveste onorariul avocatei, depinde de contractul de asistenta juridica pe care l-ati incheiat cu aceasta, ce anume se prevede in contract.

Multumesc pentru raspuns.Contrantul cu avocata si onorariul care a fost deja platit tinea pana la sentinta.Dar daca avocata nu se prezinta la apel cum se procedeaza,isi poate retrage apelul fara prezenta avocatei,pentru ca deja stim ca nu se va prezenta,pentru ca nu i s-a platit onorariul,ca asa procedeaza...multumesc anticipat
din cate am inteles este sentinta definitiva si sentinta revocabila,care este diferenta?si chiar daca in contract ar rezulta ca ea poate decide singura daca sa faca apel sau nu,pentru ca in momentul in care au facut parintii mei contractul erau disperati si sincer ar fi putut scrie orice acolo ca ei au semnat,nu se poate cere la judecator rezilierea contractului,si retragerea apelului?multumesc
În penal nu există sentinţa irevocabilă.

Definitivă devine sentinţa după epuizarea căilor de atac - apel şi recurs - sau în cazul nedeclarării acestor căi de atac.

Avocatul nu poate să facă nimic împotriva dorinţei clientului.

Vă puteţi retrage apelul fără avocat. Arătaţi instanţei că apelul a fost declarat fără consultarea dumneavoastră.

Câtă vreme avocata nu prestează serviciul de a vă reprezenta sau asista în apel, nu poate pretinde plata onorariului pentru acest serviciu, chiar dacă ar fi prevăzut în contract. Nu vă faceţi griji, nu veţi avea probleme din acest punct de vedere.

Un ultim sfat - verificaţi dacă nu cumva au făcut apel şi alte părţi din dosar, sau Parchetul, pentru că în această situaţie aveţi nevoie de avocat.
mihaela 25 a scris:

Multumesc pentru raspuns.Contrantul cu avocata si onorariul care a fost deja platit tinea pana la sentinta.Dar daca avocata nu se prezinta la apel cum se procedeaza,isi poate retrage apelul fara prezenta avocatei,pentru ca deja stim ca nu se va prezenta,pentru ca nu i s-a platit onorariul,ca asa procedeaza...multumesc anticipat

Isi poate retrage apelul si in prezenta si in lipsa avocatei.
Aceasta nu poate face absolut nimic in aceasta privinta.
Vedeti insa daca nu a declarat apel si parchetul.Ar trebui verificat.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Condamnat la o ped.de 3 ani pentru furt- citatie in calitate de intimat/ce inseamna? robykriszti robykriszti buna va rog daca putetii sa ma ajutati am o condamnare de 3 ani ptr furt calificat prima abatere nu am mai avut alte antecedente in trecut am wxecutat 8 lunii ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare.procurorul a atacat sentinþa. ariana03 ariana03 Buna ziua Am fost condamnat pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice cu imbibatie alcoolica peste limita legala la 2 ani si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Poate parchetul sa declare apel pentru reducerea pedepsei inculpatului? puncuskaa puncuskaa au existat cauze in care parchetul sa faca apel ca pedeapsa sa fie mai blanda? ex.am fost condamnat la 1 an 6 luni cu suspendare in iulie si parchetul a facut ... (vezi toată discuția)