avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poate Parchetul sa declare apel pentru reducerea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Poate Parchetul sa declare apel pentru reducerea pedepsei inculpatului?

au existat cauze in care parchetul sa faca apel ca pedeapsa sa fie mai blanda? ex.am fost condamnat la 1 an 6 luni cu suspendare in iulie si parchetul a facut apel...inca nu stiu motivarea parchetului,poate ca a facut din cauza ca am fost condamnat iar eu am fost impacat cu perti? e posibil ca a facut apel ca sa se inceteze procesul? poate ca e de ras intrebarea mea dar ...cine stie...a fost o intrebare
Cel mai recent răspuns: puncuskaa , utilizator 08:55, 3 August 2014
Problelema exercitarii caii de atac se pune in felul urmator: partea nemultumita de sentinta pronuntata, poate exercita calea de atac legala.

In mod logic, nu vad de ce parchetul ar dori o pedeapsa mai mica decat ati primit!
Daca parchetul a facut apel, este clar nemultumit de ceva din sentinta pronuntata; acel "ceva" poate fi atat pe latura penala cat si pe latura civila.

Urmeaza sa vedeti motivarea apelului formulat de catre parchet si in functie de aceasta, avocatul dvs. isi va construi apararile.
Ce infractiune aveati?
Faptul ca ati acoperit prejudicul creat, a fost unul dintre factorii care au determinat instanta sa va dea pedeapsa cu suspendarea. Probabil ca procurorul si-a motivat apelul tinand cont de situatia de fapt, si anume ca exista mai multe dosare (unele in cercetare altele in instanta) in care sunteti acuzat de aceeasi infractiune, si anume inselaciunea.
Parchetul poate declara apel in defavoarea inculpatului sau in favoarea inculpatului, dupa caz, prin urmare care sunt exact motivele apelului veti vedea la momentul studierii acestora la dosar.
cand pot sa aflu motivele parchetului? trebuie sa astept ca dosarul sa ajunga la curtea de apel? sa astept citatia?

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare.procurorul a atacat sentinþa. ariana03 ariana03 Buna ziua Am fost condamnat pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice cu imbibatie alcoolica peste limita legala la 2 ani si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Infractiuni la regimul circulatiei - recurs ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Am fost judecat si condamnat la 8 luni cu suspendare(O.U.G nr 195/2002)insa azi am primit citatie de la curtea de apel,in calitate de inculpat in proces cu ... (vezi toată discuția)
Apelul si recursul obligatorii? bluepointx bluepointx Buna seara, Cunosc obiceiul impamantenit la noi conform caruia un proces fie el civil sau penal inseamna in majoritatea cazurilor de fapt trei procese: ... (vezi toată discuția)