avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributii de platit in baza unui contract de mandat ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributii de platit in baza unui contract de mandat administratori

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul in care o societate incheie un contract de mandat cu 3 administratori, este vorba de un SA. Ma intereseaza, si un model de contract, daca se poate, dar mai ales ce contributii se platesc urmare a sumelor achitate administratorilor si daca se poate indicarea actelor normative de unde reiese plata acestor sume. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 22:19, 11 Ianuarie 2011
Buna ziua,

Legea nr. 571/2003:
remuneraţia obţinută de directori în baza unui contract de mandat conform prevederilor legii societăţilor comerciale, este considerata venit impozabil.
Asupra acestor venituri se datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale, asigurari sociale de sanatate si asigurari de somaj. Obligatia declararii, calculului, retinerii si platii contributiilor revine platitorului de venit, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
Multumesc frumos pentru raspuns, mai am insa o intrebare, aspectul acesta imi era cunoscut, ceea ce nu imi e mie foarte clar, este ce se intampla cu contributiile datorate de persoanele respective, sa luam un exemplu : contributia de somaj este de 0,5% pentru angajator, aici e corect si o retine societatea, dar ceilalti 0,5% datorati de persoana fizica, cine ii suporta, ii plateste persoana fizica lunar in baza unor contracte individuale de asigurare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii de plata administrator doina barbu doina barbu BUNA ZIUA. As dori sa va prezint urmatorul caz pentru care va rog sa-mi dati o rezolvare legala. O persoana ocupa functia de admnistrator la o ... (vezi toată discuția)
Pfa - venituri din activitati profesionale-contributii calculate la 5 salarii medii brute ContSters109653 ContSters109653 Studiu de caz Intrebare Va rog lamuriri referitoare la modificarile din Codul fiscal dupa 01.07.2010. 1. Persoane fizice autorizate - achitarea ... (vezi toată discuția)
"contract de prestari servicii" Cosmi7 Cosmi7 Care sunt cotele ce se retin de catre angajator, in cazut contractelor de prestari servicii? Ce temei legal avem in acest ... (vezi toată discuția)