avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 290/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 290/2003

Buna seara
Va rog daca ma poate indruma cineva.
O familie are 6 copii. Unul din copii (avea 21 de ani la vremea respectiva) a venit in romania ca refugiat din Bucovina de Nord in anul 1943. Ceilalti membri ai familiei au ramas acolo impreuna cu parintii. Bunurile le-au fost sechestrate, iar parintii au decedat in anul 1945. In prezent mai sunt in viata 4 copii din care unul este cel refugiat. Ceilalti locuiesc in Rusia si Ucraina.
Cel refugiat, a depus cerere pentru despagubiri conf. Legii 290/2003, indicand si pe ceilalti mostenitori (din Rusia si Ucraina). Bunurile nu au fost vandute, donate, etc. Are declaratia martorilor cu privire la acest aspect, are adeverinta de la primarie, iar pentru padure are extrasul proprietarilor (sunt indicati parintii ca proprietari).Poate sa solicite drepturile doar in cota parte (cota lui)? Trebuie dezbatuta succesiunea? Are vreun drept conf. Legii 290/2003? Actele le-a depus in timp util (2003).
Comisia de aplicare a Legii 290/2003 i-a respins cererea.
Va multumesc pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Referitor la legea 154/2021, se poate face dovada refugiului ... neluvlad neluvlad Referitor la Legea 154/2021, se poate face dovada refugiului din Bucovina de Nord unui parinte prin declaratie cu martori in cazul in care la Arhivele Statului ... (vezi toată discuția)
Refugiat politic rfanel rfanel tatal meu,in prezent decedat,s-a refugiat in anul 1946 din fosta URSS in Romania, deoarece libertatea si viata sa erau in pericol, tinand cont de culoarea sa ... (vezi toată discuția)
Lege pentru refugiatii de razboi _geo_ _geo_ Buna ziua! Rog sa-mi spuna cineva ce lege exista pentru refugiatii de razboi din perioada 1940-1947 si de unde si cum se pot obtine actele pentru ... (vezi toată discuția)