avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... situatie grava cu buletin expirat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

situatie grava cu buletin expirat

In luna februarie imi va expira buletinul in care am adresa actuala,propietatea socrului decedat acum doi ani.Primire in spatiu de la el nu mai pot primi si succesiunea nu a fost facuta.Ce trebuie sa fac intr-o astfel de situatie.
Acum trei luni a murit si tatal meu,mama fiind decedata de acum trei ani.Apartamentul lor va fi mostenit de mine,sora mea vrea sa renunte la partea ei.Succesiunea nici eu inca nu am facut-o.Ma voi duce la politie sa cer sfaturi dar astept cu nerabdare sfaturile din partea voastra cei care cunoaste-ti legile mai bine ca mine.


Cel mai recent răspuns: ContSters126200 , utilizator 13:18, 12 Ianuarie 2011
Ca să faceți dovada domiciliului aveți nevoie de o declaratie pe proprie raspundere că locuiți la adresa respectivă și de nota de verificare a polițistului de ordine publică, prin care se certifică existența imobilului în care locuiți și faptul că dumneavoastră locuiți efectiv la adresa menționată în declarație.
multumesc enorm de mult pentru promtitudinea raspunsului primit din partea dvs.
La Serviciul de Evidenta a Populatiei puteti solicita o carte de identitate provizorie cu mentiunea ''lipsa act spatiu''. Aceasta adeverinta se elibereaza pentru maxim 1 an, insa banuiesc ca e suficient timp pentru a va rezolva problemele. Dupa ce veti intra in posesia imobilului, puteti solicita eliberarea unei noi carti de identitate, chiar daca cea provizorie mai are valabilitate.
Aveti nevoie de:
- Cerere tip (de la ghiseu sau descarcati de pe net)
- 4 poze marimea 3/4 cm tip buletin
- Certificatul de nastere - original + copie
- Certificatul de casatorie - original + copie
- Sentinta de divort ramasa definitiva - original + copie (unde este cazul)
- Certificatul de deces al sot/sotie - original + copie (unde este cazul)
- Chitanta in valoare de 4 lei - taxa de timbru
- Chitanta in valoare de 1 leu - contravaloarea cartii de identitate provizorii
- Act de identitate anterior
Chitantele se platesc din cate stiu la primarie, la Serviciul Impozite si Taxe.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
ContSters126200, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate expirata zitazi zitazi Se poate face buletin nou daca nu ai domiciliu stabil ?Adica esti plecat in strainatate si trebuie sa vii acasa sa faci buletinul si nu ai pe nimeni sa te ia ... (vezi toată discuția)
Schimbare adresa buletin adrian123 adrian123 De ce-ai nevoie sa-ti schimbi adresa din buletin in caz de mutare? Sa zicem ca te muti de la un parinte, la celalalt parinte. Al doilea parinte, care detine ... (vezi toată discuția)
Buna seara. acte necesare pentru schimbarea cartii de identitate ginmarstar ginmarstar De ceva timp am luat dupa strada un baiat, si am observat acum cateva zile ca i-a expirat buletinul, si vreau sa ma duc cu el sa faca altul si nu stiu ce acte ... (vezi toată discuția)