avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie-revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie-revisal

Demisia se inregistreaza in revisal la data semnarii acesteia sau dupa ce a trecut perioada de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 14 Iulie 2011
La data incetarii contractului propriu zis, ultima zi de preaviz.
Ca sa inteleg mai bine si eu mai bine, daca eu imi dau demisia azi 14.07.2011, ea va fi inregistrata in revisal dupa 15 zile (atat este perioada de preaviz din contract)
Dupa ce mi-am dat demisia mai stau la ei 15 zile?
Si in alta parte nu ma pot angaja, decat dupa ce expira perioada de preaviz?
Prcedura demisiei este urmatoarea:
1. salariatul denunta unilateral c.i.m. si solicita incetarea lui prin demisie.
2. Demisia poate fi cu sau fara preaviz. In acest sens, angajtorul va dispune prin rezolutie pe cererea de demisie daca renunta sau nu la termenul de preaviz.
3. C.i.m. va inceta la data expirarii termenului de preaviz , daca este o demisie cu preaviz.
La terminarea preavizului , se va emite decizia de incetare a c.i.m. care se va inregistra si transmite prin REVISAL la data incetarii c.i.m. .. in speta, data expirarii preavizului.

4. Pe perioada preavizului va puteti angaja in alta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie madina71 madina71 Buna ziua! Un angajat vrea sa isi dea demisia astfel incat 31 iulie sa fie ultima zi lucrata la unitatea mea, pe data de 1 aug urmand sa se angajeze in alta ... (vezi toată discuția)
Demisie Vio5 Vio5 Care sunt pasii de urmat pentru angajator in cazul in care un angajat isi da demisia? (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal desfacere c.i.m. level level Am un angajat care si-a dat demisia in data de 09.08.2011.Perioada de preaviz este 20 de zile lucratoare. La ce data trebuie sa transmit desfacerea ... (vezi toată discuția)