avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime pe perioada cresterii copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime pe perioada cresterii copilului

Incepand de la ce data concediul de ingrijire copil constituie vechime in munca si in serviciu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 14:08, 10 Ianuarie 2011
Mie nu au vrut sa mi considere vechime , ma refer la casa de pensii.
Dar puteti sa va adresati casei judetene de pensii , cu un mail.
Din cate stiam, pe perioada concediului de ingrijire a copilului contractul individual de munca este suspendat si vechimea nu curge. Cel putin asa stiam..
(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
Art. 2. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de
urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
Art. 6. - (1) Dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, cu exceptia copilului cu handicap, persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) au dreptul la concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
(2) Cererea pentru acordarea concediului fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se depune si se inregistreaza la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului.
Art. 10. - (1) Persoanele care indeplinesc conditiile prevazute la art. 2 au dreptul la concediu fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului dupa primele 3 nasteri sau, dupa caz, dupa primele 3 situatii prevazute la art. 8 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare ccc de la 1 an la 2 ani MateiRA MateiRA Buna ziua, Am intrat in CCIC in data de 21.07.13 si am optat pentru perioada de 1 an care se finalizeaza in data de 22.03.2014. As vrea sa modific perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil mystycum mystycum Buna seara,as dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie:am optat pt concediul de crestere a copilului 1 an ,si acum fetita mea are 1 an si 2 luni ,eu m-am ... (vezi toată discuția)
Modificarea optiunii concediului de crestere copil gabrielana gabrielana Buna ziua! Sunt in concediu de crestere copil incepand din luna martie 2012, iar copilul va implini 1 an in 09 decembrie 2012. Optiunea mea a fost de a sta un ... (vezi toată discuția)