avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea discriminarea societatilor comerciale in baza HG ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

discriminarea societatilor comerciale in baza HG nr.90/2008

Doamnelor / Domnilor compatrioti , am spicuit citeva impresii despre alegerea furnizorului de energie electrica sau gaze si doresc sa clarificam un simplu lucru : - furnizorul poate sa fie din orice colt de tara doar distribuitorul este unic in zona geografica de domiciliu al consumatorului.
In continuare doresc sa aduc la cunostinta tuturor celor interesanti traducerea celor afirmate in "titlu subiect" si anume :
- nu exista tara in lume care prin legiferarea unei hotariri de guvern , faciliteaza unei societati comerciale in domeniul energiei electrice, transferul investitiei facuta de viitorul consumator in bransamentul sau racordul electric in patrimoniul sau in detrimentul celorlalte societati comerciale din tara.
- sa vin cu explicatii la cele afirmate mai sus : - HG nr.90/2008 reprezinta aprobare regulamentului de racordare a utilizatorilor la retelele electrice de interes public / publicata in MOF 109/12.02.2008 si-n baza ei guvernanti acestei tarii transfera cu nerusinare si aroganta proprietatea cetateanului sau investitorului ( garantata pe hirtie de catre "constitutie ") in gestiunea societatii electrice / operator de distributie din zona geografica a noului consumator. Acest lucru jurudic este posibil datorita contractului incheiat de noul consumator cu furnizorul de energie din zona cu delimitarea de gestiune clara la bornele de iesire a contorului ( elementul de masura a energiei dar tot pe banii noului consumator ).
Dar guvernanti nu sau oprit si in Anexa 2 / Capitolul II art.6,7,8 sustine ca finantatorul unui bloc de locuinte isi recupereaza investitia in bransamentul sau racordul electric prin vinzarea apartamentelor catre cetatenii acestei tarii.
Si acum sa va explic aceasta nerusinare a guvernantilor care ofera aceste societati bani " negrii " de la viitorul prorietar de apartament , care pe linga dobinda de la banca mai sponsorizeaza si distribuitorul din zona cu valoarea bransamentului care conform contractului de furnizare juridic apartine distribuitorului de energie electrica.
Dar efectele acestei HG nu se opreste si actioneaza la nivel national avind in vedere ca un intreprizator care are curajul sa contruiasca ca de exemplu o fabrica de paine , valoarea investitiei in bransament sau racord de mii de lei ce trece gratis la operatorul de distributie , este recuperat de la populatie prin cresterea pretului la produsul realizat de viitoarea fabrica de paine.
Toate aceste aberatii ale guvernantilor ar dispare daca aceasta HG s-ar modifica in sensul ca investitia consumatorului la preluarea de catre operator s-ar compensa la valuarea investitiei in energie electrica consumata in timp de catre viitorul consumator . Disparind sursa de facut banii negri veti fii surprinsi ca un bransament electric nu va mai costa cit costa in prezent si nici constructorii nu vor mai fii asa de multi cum sunt in prezent la " vaca de muls din energie electrica "








Alte discuții în legătură

Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa ne alegem furnizorul de energie electrica? Adriantot Adriantot Am gasit urmatoarea informatie pe site-ul http://www.eon-energie.ro/ro/despre-energie/legislatie/ [quot]În conformitate cu prevederile Directivei 54/2003 a ... (vezi toată discuția)