avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Corectia sumelor platite eronat - ANAF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Corectia sumelor platite eronat - ANAF

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot repara o greseala efectuata prin ghiseul virtual (in 2010).
Am achitat eronat o suma de bani (regularizarea impozitului pe venit) intr-un cont, din cadrul Administratiei Finantelor Publice -sector 3, in contul impozitului pe venituri din activitati independente, cod natura debit 51 si nu in contul de regularizari, cod natura debit 63. Acest lucru l-am aflat abia acum, la plata impozitului pe 2010 .
Eu nu sunt in Bucuresti pentru o perioada de timp si am rugat in scris Administratia Finantelor Publice -sector 3 , prezentand dovada de plata prin ghiseul virtual, sa-mi rezolve ei transferul dintr-un cont in altul. M-au gasit in baza de date, ca am platit (acele conturi de mai sus obtinandu-le de la ei), dar mi-au raspuns ca trebuie sa ma prezint personal la sediul administratiei pentru a se face corectia necesara.
Nu se poate rezolva aceasta problema totusi online? Va rog, dati-mi o solutie, deoarece in toata aceasta perioada s-au adunat penalizari, cu toate ca eu am efectuat plata din apr.2010.
Va multumesc, anticipat!
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
28lacra, utilizator
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:09, 12 Ianuarie 2011
daca faceti cerere sa va compenseze intre impozite veti plati majorari in mod sigur la debitul neachitat
e ca si cum ati plati acolo in data depunerii cererii
doar daca inspectorul de acolo face compensare cu data de atunci nu va mai calculeaza majorari
putin probabil pentru ca au calculat majorari si le-au instituit
imposibil sa nu fi primit nici o hartie de atunci si pana acum
Nu m-au instiintat. Daca nu intrebam eu cat de sigura e plata prin ghiseul virtual,nu aflam ca banii au intrat in alt cont.
faceti o adresa la compartimentul lor de asistenta sa va ajute
de fapt la asistenta anaf, direct pe site
poate asa mai rezolvati ceva
prin asistenta am aflat tot ce am expus.
Situatia dvoastra se rezolva pe baza unei cereri depuse de dvoastra in care explicatii situatia si solicitati compensarea platii in plus la o obligatie (impozit activitati independente) cu suma neachitata la alta oligatie (regularizari). Pina la data depunerii cererii datorati penalitati.
In mod normal, cererea se inregistraza la registratura, dvoastra primind un numar de inregistrare, iar la adresa dvoastra se va primi o adresa de la finante in care se va preciza cum s-a solutionat cererea dvoastra.
Eu consider ca aceasta cerere poate fi trimisa si prin posta cu confirmare de primire (pt a avea si dvoastra dovada trimiterii acestei cereri).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum cer refacerea deciziilor de impunere la un pfa pe 2005-2010? cine crede ca am vreo sansa paticon2000 paticon2000 Am depus aceasta cerere, la finante. Crede cineva ca am vreo sansa? Am nevoie de un avocat care cunoaste astfel de probleme. Va rog, sunt disperata. va rog ... (vezi toată discuția)
Cine plateste penalitatile?/ ce implica cererea de compensare? nitmar nitmar Am achitat anul trecut un impozit minim ce a fost distribuit de catre AFP din contul unic in dividente persoane fizice/2005 fara niciun temei sau baza legala, ... (vezi toată discuția)
Sume de transferat dintr-un cont in alt cont la anaf Ion Florentina Ion Florentina Buna ziua, In ianuarie 2016 am fost la ANAF sector 4, sa verific ce sume restante mai am de achitat, fiind PFA. Am primit primit dupa multe insistente ... (vezi toată discuția)