avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de subinchiriere spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de subinchiriere spatiu

Salut!
iN C ONTRACTUL CADRU DE INCHIRIERE SUNT STABILITE ANUMITE CLAUZE...CHIRIASUL SUBINCHIRIAZA LA RANDUL LUI SPATIUL( cu acordul proprietarului) devenind LOCATOR PENTRU SUBLOCATARUL SAU. Intrebare:contractul de subinchiriere trebuie sa prevada aceleasi clauze ca si contractul cadru de inchiriere? De exemplu daca in contractul cadru plata chiriei se facea o data la 30 de zile...in contractul de subinchiriere se poate face la 60 de zile?
MA PUTETI AJUTA CU UN SITE SAU CEVA LEGISLATIE UNDE SUNT PREVAZUTE REGULI ALE CONTRACTULUI DE SUBINCHIRIERE? ???
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina Tabara , Consilier juridic 07:00, 5 August 2008
Contractul de subinchiriere poate fi incheiat in conditii diferite fata de cel de inchiriere.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
Lorena Chirila, Avocat
Doamna lory, contractul de subinchiriere poate fi incheiat in conditii diferite fata de cel de inchiriere, cred ca ati vrut sa scrieti!!?
Asa, dar, daca o clauza care nu e prevazuta in contractul de INCHIRIERE si e prevazuta in SUBINCHIRIERE...?e in regula? Nu se loveste de nulitate subinchirierea?
Ideea e ca actualul locatar nu poate transmite mai multe drepturi decat are el insusi (de pilda sa inchirieze un spatiu de o suprafata mai mare sau, daca in contractul de inchiriere se precizeaza ca spatiul e destinat activitatii de birou, locatarul nu ar putea schimba destinatia spatiului prin contractul de subinchiriere); aceasta conditie fiind indeplinita, in contractul de subinchiriere s-ar putea prevedea o alta chirie decat in cel de inchiriere sau ar putea fi incheiat pe o perioada mai scurta.
Multumesc !!! MA GNDEAM DE EX: LA CLAUZA PRIN CARE LOCATORUL TREBUIE SA REFACTUREZE UTILITATILE SUBLOCATARULUI (CLAUZA CARE NU EXISTA IN CONTRACTUL DE INCHIRIERE!!!
Sau ma gandeam daca Locatorul poate pune pretentii sublocatarului la reparatii minime pt spatiu asa cum el se obliga in contractul de inchiriere fata d e proprietar , iar lui s a -i revina reparatiile capitale ..in raport cu sublocatarul...#-oCOMPLICAT
Si ce parere aveti:in subinchiriere sa denumesc partile:locator si sublocatar sau locatar principal si sublocatar?
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
Ramona24, utilizator
Daca locatarului i se factureaza utilitatile de catre locator (proprietar) se poate prevedea in contractul de subinchiriere ca sublocatorul va refactura aceste utilitati catre sublocatar.
Si da, fata de sublocatar sublocatorul are toate obligatiile unui locator (atat doar ca atunci cand i se va cere de catre sublocatar sa efectueze reparatii capitale, sublocatorul va cere la randul lui efectuarea acestor reparatii de catre locator).

Alte discuții în legătură

Facturi utilitati la subinchiriere spatiu kikitam kikitam o societate comerciala a inchiriat un spatiu mai mare pe care il subinchiriaza pe anumite suprafete ; Pentru acest spatiu, proprietarul ii factureaza si ... (vezi toată discuția)
Contractul de subinchiriere Ramona24 Ramona24 As avea doau intrebari in legatura cu un contract de subinchiriere spatiu: 1.partile cum sa le denumesc:locator si locatar? 2.daca in obiectul ... (vezi toată discuția)
Imbunatatirile imobilului la sublocatiune ana*maria ana*maria Buna ziua. Nelamurirea mea este urmatoarea: daca eu sunt sublocator si inchei un contract de subinchiriere (cu toate conditiile indeplinite si acordul ... (vezi toată discuția)