avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de subinchiriere spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de subinchiriere spatiu

Salut!
iN C ONTRACTUL CADRU DE INCHIRIERE SUNT STABILITE ANUMITE CLAUZE...CHIRIASUL SUBINCHIRIAZA LA RANDUL LUI SPATIUL( cu acordul proprietarului) devenind LOCATOR PENTRU SUBLOCATARUL SAU. Intrebare:contractul de subinchiriere trebuie sa prevada aceleasi clauze ca si contractul cadru de inchiriere? De exemplu daca in contractul cadru plata chiriei se facea o data la 30 de zile...in contractul de subinchiriere se poate face la 60 de zile?
MA PUTETI AJUTA CU UN SITE SAU CEVA LEGISLATIE UNDE SUNT PREVAZUTE REGULI ALE CONTRACTULUI DE SUBINCHIRIERE? ???
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina Tabara , Consilier juridic 07:00, 5 August 2008
Partile se numesc locator si locatar...nu ca nu le-ati putea denumi cum vreti, dar asa se intelege felul contractului si regimul juridic aplicabil.
Sigur ca sublocatorul poate cere orice prin contract sublocatarului, cu conditia sa nu depaseasca drepturile ce i-au fost date prin chirie. Cu siguranta insa, poate impune alte obligatii, chiar mai severe.
Pentru evitarea oricaror confuzii, recomand sa-i numiti sublocator si sublocatar (raportul juridic astfel creat este tot unul de locatiune, ca intre locator si locatar); sublocatarul va sti ca nu inchiriaza de la proprietar, plus ca, in caz de desfiintare a contractului principal (de inchiriere) se desfiinteaza si cel subsecvent - de subinchiriere.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
Lorena Chirila, Avocat
Multumesc!!
Ma intereseaza mai mult sublocatarul/subchiriasul...pentru ca eu sunt pusa in postura lui:D si de accea ma interesa daca in contract pot sa pun mai multe cluze decat sunt in cel principal ...pt a ma proteja mai bine !!!
,,De exemplu daca in contractul cadru plata chiriei se facea o data la 30 de zile...in contractul de subinchiriere se poate face la 60 de zile?''

daca sublocatorul tau nu are nimic impotriva, desigur

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi utilitati la subinchiriere spatiu kikitam kikitam o societate comerciala a inchiriat un spatiu mai mare pe care il subinchiriaza pe anumite suprafete ; Pentru acest spatiu, proprietarul ii factureaza si ... (vezi toată discuția)
Contractul de subinchiriere Ramona24 Ramona24 As avea doau intrebari in legatura cu un contract de subinchiriere spatiu: 1.partile cum sa le denumesc:locator si locatar? 2.daca in obiectul ... (vezi toată discuția)
Imbunatatirile imobilului la sublocatiune ana*maria ana*maria Buna ziua. Nelamurirea mea este urmatoarea: daca eu sunt sublocator si inchei un contract de subinchiriere (cu toate conditiile indeplinite si acordul ... (vezi toată discuția)