avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Facturi utilitati la subinchiriere spatiu
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Facturi utilitati la subinchiriere spatiu

o societate comerciala a inchiriat un spatiu mai mare pe care il subinchiriaza pe anumite suprafete ; Pentru acest spatiu, proprietarul ii factureaza si utilitatile pe care sc nu vrea sa le factureze subchiriasilor , consideran ca obtine chirie astfel incat sa acopere aceste costuri ...cum trebuie procedat ca totul sa fie legal dpv fiscal ,etc
Buna ziua!
Nu am inteles exact care este problema: proprietarul refactureaza catre chiriasul sau (Locatarul principal) iar acesta nu refactureaza mai departe catre sublocatari? Atat timp cat contractul de subinchiriere prevede expres si neechivoc faptul ca suma perceputa drept chirie reprezinta singura obligatie de plata a sublocatarului, utilitatile fiind achitate de catre Locatarul principal, juridic nu vad nici o problema.

Spor si voie buna!
da, locatarul principal nu factureaza mai departe subchiriasilor lui aceste utilitati ci va factura doar doar chiria ;
ma intreb daca eu - locatarul principal , pot sa deduc cheltuiala cu utilitati si tva aferent daca nu eu sunt cel care le foloseste ? nu se poate interpreta ca evaziune -bag pe cheltuiala societatii mele utilitati pe care le folosesc altii ? ...

multumesc frumos
E in regula si din punct de vedere fiscal, cu conditia ca in contractele de subinchiriere sa fie prevazut expres ca in contraprestatia chiriei, societatea (adica d-voastra), se obliga sa plateasca toate celelalte cheltuieli; sau mai bine spus, chiria incasata include utilitatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de subinchiriere spatiu Ramona24 Ramona24 Salut! iN C ONTRACTUL CADRU DE INCHIRIERE SUNT STABILITE ANUMITE CLAUZE...CHIRIASUL SUBINCHIRIAZA LA RANDUL LUI SPATIUL( cu acordul proprietarului) ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati kikitam kikitam o societate comerciala \\"A\\" a inchiriat un spatiu pe care il subinchiriaza ; va avea o chirie de la sublocatari si nu vrea sa refactureze utilitatile(care ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit subinchiriere silv silv Buna ziua, am si eu o intrebare: o societate subinchiriaza o parte dintr-un spatiu inchiriat. facturaza chiria si utilitatile pt spatiul subinchiriat la ... (vezi toată discuția)