avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... se mai poate intra in somaj dupa ce ai lucrat 2 luni?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

se mai poate intra in somaj dupa ce ai lucrat 2 luni?

am lucrat la o firma 3 ani am intrat in somaj de 9 luni din care am stat 2 dupa care m-am angajat 12 luni am intrat in somaj de 6 luni luna asta se termina somajul si as avea posibilitatea sa ma angajez 2 luni la o firma ,dupa mai pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:07, 11 Ianuarie 2011
legea spune ca trebuie sa avti 12 luni lucrate in ultimele 24 luni.si se pare ca aveti
mona_genes a scris:

legea spune ca trebuie sa avti 12 luni lucrate in ultimele 24 luni.si se pare ca aveti


1. Aveti dreptate dar nu ati mai continuat si cu ultimele prevederi ale Legii 76/2002, asa cum a fost modificata de le 16.12.2010:
Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

(2) Perioadele care reprezinta stagiu de cotizare si care au fost utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj, prevazute la alin. (1), se iau in considerare la stabilirea stagiului de cotizare in functie de care se stabileste perioada pentru care se acorda indemnizatia de somaj si cuantumul acestui drept, prevazut la art. 39.

2. In aceasta situatie@iulia.balan nu mai poate beneficia de indemnizatie de somaj decat dupa 12 luni de activitate cu CIM.

Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa mai beneficiez de somaj? Elinia Elinia Din mai 2009 pana in 23 august 2010 am lucrat.Din 23 august 2010 si pana in 23 mai 2011sunt in somaj(am dreptul la 9 luni).Intrebarea este ce pot face sa mai ... (vezi toată discuția)
Modificari aduse legii somajului camieudaria camieudaria am auzit sa s-a modificat legea somajului da nu stiu art. cica prin 16 -17 dec. eu am o ang care a lucreaza de 6 luni la mine iar maine ii exp conte . inainte ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj nuta_statache nuta_statache am inteles ca s-a modificat modul de calcul al indemnizatiei de somaj; s-a modificat si articolul care prevedea cine are dreptul la indemnizatie de ... (vezi toată discuția)