avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum as putea sa mai beneficiez de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum as putea sa mai beneficiez de somaj?

Din mai 2009 pana in 23 august 2010 am lucrat.Din 23 august 2010 si pana in 23 mai 2011sunt in somaj(am dreptul la 9 luni).Intrebarea este ce pot face sa mai beneficiez de somaj,mai este valabila faza cu inca o luna angajata ???
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
Elinia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:25, 3 Mai 2011
1. In Legea 76/2002 a fost introdus (de la 16.12.2010) un articol nou care spune:
Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

(2) Perioadele care reprezinta stagiu de cotizare si care au fost utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj, prevazute la alin. (1), se iau in considerare la stabilirea stagiului de cotizare in functie de care se stabileste perioada pentru care se acorda indemnizatia de somaj si cuantumul acestui drept, prevazut la art. 39.

2. Asadar pentru a beneficia din nou de indemnizatie de somaj trebuie sa mai cotizati inca 12 luni la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre conditii somaj danutz_bsd danutz_bsd Daca anul trecut, in lunile iulie si august, am fost in somaj, acum mai beneficiez de ajutorul de somaj? (vezi toată discuția)
Modificari aduse legii somajului camieudaria camieudaria am auzit sa s-a modificat legea somajului da nu stiu art. cica prin 16 -17 dec. eu am o ang care a lucreaza de 6 luni la mine iar maine ii exp conte . inainte ... (vezi toată discuția)
Somaj adonisvigalex adonisvigalex Buna ziua! Vin si eu cu o intrebare : Sunt in somaj din martie 2009 si din august 2009 pana la data actuala am mai lucrat pe perioade determinate 10 luni ... (vezi toată discuția)