Buna
In anul 2010 am avut cam 40 zile concediu medical,21 pentru mine,restul pt copil.
Mai aveam restante pe anul 2010 3 zile concediu de odihna pe care nu mi le mai da firma deoarece am avut CM.Este legal sa faca asta?
Daca intru in CM mai au voie sa ma controleze la domiciliu?
Multumesc!
Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 30 de zile după efectuarea acesteia.
În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 30 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia
Daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cum se platesc orele suplimentare si in cazul in care nu imi sunt platite corespunzator ce pot face.
Exemplul meu:eu lucrez numai noaptea,in luna decembrie am lucrat 21 ore suplimentare,1 decembrie(zi nelucratoare),pe fluturas am 10 ore suplimentare platite 200% si 23 ore spor de wk platite 2%.Este normal?
Programul meu este 21.30-6.
Sporul de wk banuiesc ca rezulta pt duminica sau cand lucrez vineri noaptea.
2 cazuri,2 intrebari
1)Situatie:Sunt 27 ore suplimentare efectuate in luna iunie,21 zile lucratoare,salariul x.In luna iulie se compenseaza cu ore libere,adica 3 zile + 3 ore,luna ... (vezi toată discuția)