am cumparat o casa care avea 2 anexe , una trecuta in cadastru cealalta nu
cand am facut contractul de vanzare -cumparare s-a trecut doar anexa trecuta in cadastru
cum sa fac acum cu cealalta anexa
am fost la primaria comunei si am scos anexa 5 si 6 si mi se recunoaste dreptul de prorietar, am platit impozitul
dar la intabulare s-a respins pentru ca nu este trecut in actul de vanzare cumparare
ce se poate face ? cine ma poate ajuta?
dragan_tudorel@ yahoo.com
#-o
Buna dimineata!
Spuneti ca ati obtinut anexele 5 si 6 (actuale 1 şi 2) si vi s-a respins intabularea... Cand s-a întâmplat asta? Va intreb pentru ca, potrivit art. 55, alin. 1ind. 1, lit. (a) şi (b) din Legea nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, inscrierea dreptului de proprietate asupra unei construcţii edificata inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 453/2001 se face, in lipsa autorizatiei de construire, in baza certificatului prin care se atesta ca imobilul este inscris in evidentele fiscale si registrul agricol, precum si in baza unei documentatii cadastrale in care sa fie mentionata constructia. Cred ca problema dvs. este chiar lipsa constructiei din documentatia cadastrala.
Rezolvarea este simpla: luati legatura cu o persoana fizica sau juridica autorizata care va va intocmi o documentatie cadastrala in care va cuprinde si respectiva anexa, atasati dosarului certificatele 5 şi 6, certificat fiscal, copie BI/CI si OCPI ar trebui sa procedeze la intabularea dreptului de proprietate asupra constructiei in cauza. De toata aceasta procedura se ocupa respectiva persoana fizica sau juridica autorizata.
Succes!
multumesc pentru raspuns, pare simplu, am avut si anexa 5 si 6, certificat fiscal, am inscris anexa pe rol, am platit impozit pt ea si tutusi persoana care a facut cadastru a zis ca s-a respins de la intabulare pe motiv ca autorizatia de constructie (1994) este pe numele primului prprietar , eu fiind al 5 -lea cumparator dar nu a fost trecut in nici-un contract pana la mine aceasta anexa, eu sunt primul cumparator care vreau sa platesc impozit si sa fiu in legalitate, de ce credeti ca s-a respins dosarul?
primul proprietar nici nu stiu pe unde e
Pot doar sa intuiesc motivul respingerii cererii de intabulare, dar nu vreau sa gresesc, raportandu-ma la ceea ce cred eu, neavand cunostinta de cuprinsul incheierii. de respingere
Motivarea in drept o puteti afla chiar si dvs., prin citirea incheierii de respingere in partea de sus, deasupra cuvantului "respingere", unde se gasesc enumerate motivele pentru care nu s-a admis cererea (in mod normal, ar trebui sa fie invocat un art. de lege).
Inca un sfat pe care vi-l pot oferi este acela de a merge in audienta la registratorul sef de la OCPI. Sa aveti cu dvs. actele de proprietate, anexele 5 şi 6, documentatia cadastrala, incheierea de inscriere a dreptului de proprietate asupra imobilului, etc. Cu siguranta, dupa studierea dosarului registratorul sef va va oferi o solutie reala care va duce la rezolvarea problemei.