avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariul minim
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariul minim

exista diferenta intre salariul minin din sectorul privat si cel de stat?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:07, 12 Ianuarie 2011
Pentru bugetari, se aplica prevederile HG 1193/2010 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.
Acesta, la art. 1, spune:

Art. 1
Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 670 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 170 de ore in medie pe luna in anul 2011 reprezentand 3,94 lei/ora.
Art. 2
Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevazut la art. 1.

Pentru celelalte categorii de salariati, se vor apliva prevederile CCMN 2011-2014, care va aparea curand.
Art.40. (1) Salariul de bază minim brut pe oră, negociat, va fi de 4,118lei/oră, respectiv 700 lei pentru un program complet de lucru de 170 de ore pe lună.
De ce se face diferenta intre salariati ? Nu trebuie sa fie acelasi nivel minim de la care sa se porneasca in stabilirea salariilor ? Cu ce sunt mai prejos cei de la privat fata de cei de la stat ? Mai ales ca cei de la stat sunt platiti din taxele si impozitele platite de cei de la privat. Si culmea cei de la privat sufera mai mult si din cauza restructurarilor, si din cauza abuzurilor patronilor. Muncesc mai mult si sunt platiti mai prost decat cei care "stau " la stat.
VASILENCO MIHAELA a scris:

Cu ce sunt mai prejos cei de la privat fata de cei de la stat ? Mai ales ca cei de la stat sunt platiti din taxele si impozitele platite de cei de la privat. Si culmea cei de la privat sufera mai mult si din cauza restructurarilor, si din cauza abuzurilor patronilor. Muncesc mai mult si sunt platiti mai prost decat cei care "stau " la stat.


Cred ca ai citit pe dos informatia mea de mai sus.
Mai repeta odata raspunsul pe care l-am dat, si o sa iese invers.
Bugetari = 670
Privati = 700

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar minim in 2011 la sc 22.08.2009 22.08.2009 va rog sa-mi spuneti care va fii salariul minim la privat in cadrul unei SC pentru anul 2011 , si care este actul normativ care reglementeaza salariul ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie AlexandraLevi AlexandraLevi Care este salariul minim pe ecomomie la ora actuala la privat? Multumesc! (vezi toată discuția)
Salar minim pt 2011 lenareg lenareg I-mi spune-ti va rog care este salarul minim pt 2011 670lei dupa HG1193 SAU 700 lei dupa CM -coeficientii de ierarhizare care se ... (vezi toată discuția)