avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Target de vanzare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Target de vanzare

Buna ziua. As dori un model de contract de munca/act aditional pentru agent de vanzari in care sa se mentioneze comisioanele pe care le primeste in cazul in care realizeaza anumite targete de vanzari.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 12 Ianuarie 2011
Acestea sunt clauze care se incriu in acelasi model de contract la " alte clauze" si le formulati asa cum le negociati cu salariatii.
Poate fi introdusa o clauza de genul"Daca nu se atinge obiectivul, respectiv vanzarea unei x cantitati de produs, salariatul poate fi concediat pentru necorespondenta profesionala"?
Se poate stabili o " norma" prin regulament intern.
Aceasta norma trebuie sa fie realista si calculata in functie de media realizarilor intr-un interval de timp luat ca referinta. Norma poate fi ajustata daca depasirea ei este frecventa intr-un intervalul de timp care se scurge dupa data stabilirii normei respective.
Stabilirea unei norme prin CIM nu este benefica si modificarea ei se poate face cu greutate fiind conditionata de acordul salariatului printr-un act aditional. Nu vrea salariatul sa semneze nu se modifica.
Avand in vedere ca domeniul vanzarilor are un mecanism de reglare cu elemente independete de vointa cat si capacitatea profesionala a unui salariat este periculos un astfel de mod de a aborda situatia. De exemplu acesta poate sa solicite baza de calcul si studiu de piata care v-a condus la stabilirea normei respective.
Chiar daca stabiliti prin CIM clauza respectiva tot va terbui sa intreprindeti o cercetare care sa conduca la decizie concedierii pentru necorespundere profesionala. Doar in perioada de proba concedierea din motivul respectiv se face fara procedura statuata de Codul muncii.
Sa va explic exact situatia. Avem angajatai agenti de vanzare, cu CIM obisnuit, salariu fix. Acum se doreste introducerea unor clauze conform carora pentru salariul pe care il au in CIM trebuie sa vanda x tone, iar pt cant care depaseste x tone sa se acorde comision. Trebuie intocmit act aditional?
Se face act aditional , insa aveti grija ca va trebui sa garantati salariul minim brut pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neindeplinire target si neincasare creanta la scadenta DIANA  IONELLA DIANA IONELLA Buna ziua! Pentru un agent de livrari se poate redacta o decizie referitoare la consecintele pe care le poate avea neindeplinirea targetului si, de asemenea, ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului pt necorespundere profesionala ContSters22096 ContSters22096 persoana care lucreaza intr-o societate care are ca obiect recuperare creante - este legal ca angajatorul sa solicite angajatului semnarea unui act aditional ... (vezi toată discuția)
Clauza contractuala in cim sau sarcina de executie in fisa postului btg btg Buna ziua, va rugam respectuos sa ne raspundeti la urmatoarea intrebare. Unde este legal sa fie prevazuta urmatoarea conditie: \"Planul de vanzari trebuie sa ... (vezi toată discuția)