avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua si La multi ani!
Sunt intr-o pasa proasta si am nevoie de lamuriri din partea unor specialisti. In martie 2010 am iesit in somaj de la o firma la care am lucrat 19 ani si 6 luni, am stat acasa insomaj 3 luni , pana in data de 1 iulie cand m-am angajat la o alta firma timp de alte 6 luni ,deci pana in 30 decembrie cand mi s-a desfiintat postul . in timpul celor 6 luni lucrate somajul mi-a acordat si cei 30% , normal eu as mai avea somaj pana in martie dar mi s-a spus ca nu mai am dreptul la nimic , nici la cei 30% si nici la altul desi firma ar fi de acord. ce sa mai cred?X-(:sorry:
Cel mai recent răspuns: gigli , utilizator 14:38, 13 Ianuarie 2011
Angajandu-va pentru un program normal de lucru v-a incetat dreptul la primirea indemnizatiei de somaj, conform art 44 lit. a din Legea nr. 76/2002
Din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erati indreptatita sa primiti indemnizatia de somaj, aveati dreptul la o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, ART. 72 Legea nr. 76/2002
Conform art. 42 din Normele de aplicare a legii nr. 76/2002
Nu beneficiază de drepturile prevăzute la art. 72 din lege persoanele care, în perioada pentru care erau îndreptătite să primească indemnizatie de somaj, îsi pierd calitatea de angajat, cu exceptia persoanelor care se reangajeaza.
Prin urmare doar in situatia in care va reangajati pana la sfarsitul perioadei pentru care erati indreptatita sa primiti indemnizatia de somaj veti primi cei 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj
Multumesc pentru lamuriri.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj gaby_carey gaby_carey Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urm problema: pentru o luna am fost somera, apoi m-am angajat cu contract pe 15 luni insa am plecat dupa 3 luni. In aceste ... (vezi toată discuția)
Acordarea indemnizatiei de somaj dupa angajare Stefanescu Georgeta Stefanescu Georgeta Buna ziua! Apelez din nou la ajutorul dvs.si va informez ca am fost in somaj,iar apoi m-am angajat si am indeplinit conditiile pentru acordarea procentului ... (vezi toată discuția)
Angajat din somaj danabi danabi Buna ziua, Este adevarat ca ,daca esti in somaj si te angajezi ,poti primi inca 3 luni ajutor de somaj (pe langa salariu)dar un procent mai mic?Ce lege ... (vezi toată discuția)