avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme grave si periculoase in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme grave si periculoase in familie

Buna ziua tuturor. In primul rand, sper ca ati sarbatorit foarte bine aceste sarbatori.

Acum vorbesc despre un subiect foarte delicat. Acum cateva luni, m-am casatorit, eu si sotia traiam impreuna foarte fericiti cu buna intelegere inainte sa trecem prin evenimentele de 11 Decembrie 2010. A fost sotia mea fortata de soacra sa mearga la spitalul de psihiatrie fara consimtamant si fara sa puna pe altii in pericol. Am inteles ca trebuie sa fie ori sinucigasa sau cineva periculoasa sa ajunga la spital fortata, si eu am fost de fata cand au batut-o si au ranit-o pana cand a cedat. Ambulanta a venit si nu au vrut sa o primeasca pentru ca ea a fost in regula si nu era de acord. Fiindca usa era deschisa la ambulanta, mama sotiei a impins-o si fortat-o sa urce si a fortat pe soferita sa porneasca masina. Doua saptamani a stat in spitalul ala. Eu eram constient ca ea avea o tulburare minora, dar puteam sa o conving sa ne ducem amandoi la psihiatru, fara sa fie internata.

Realul motiv pentru care a ajuns sotia mea la spital este ca nu era de acord sa ramana casatorita cu mine si mama ei vroia sa o forteze sa nu se divorteze de mine. Bineinteles, avea un motiv: eu nu eram prea intelegator cu ea in momentul in care ea a avut cea mai mare nevoie de mine. Am recunoscut asta si pana la urma ne-am impacat.

Dupa impacarea asta, a iesit sotia din spital, si noi incepeam sa ne intelegem incredibil de bine. Inca ne intelegem asa :)

Dar, soacra mea a inceput sa ne deranjeze. Sotia acum ia medicamente antipsihotice care administrez eu si ii merge super, dar in momentul asta, are ea o nevoie de un somn lung si neintrerupt in fiecare seara. Vine soacra peste noi de fiecare data cand sotia doarme si chiar la 1 AM si ne bombardeaza cu telefoane. Nu anunta inainte sa vina, suna cand este la usa, si daca nu raspunde, se apuca sa inceapa sa bata cu pumnii in usa cu toata puterea.

Intr-o zi, ne-a furat toate cheile si a inceput sa vina cand suntem plecati. Odata am prins-o cand am venit noi de la o plimbarica si umbla prin actele noastre unde este biletul sotiei de iesire din spital (a disparut). A intrebat de buletinul sotiei si a zis ca toate actele trebuie sa fie UNDE A UMBLAT (!). S-a dus sa verifice medicamentele si m-a acuzat de multe ori ca imi droghez sotia cu ceaiuri si zice ca ceaiurile cu cuisoare sunt droguri (spunea mai multe lucruri de genul asta, cu vocea tare). Zice ca ceaiuri sunt cumparate de la farmacie botanista etc. Zice de mine ca am personalitate multipla.

Intr-adevar, am sindromul Aspergers, dar asta nu e tulburare de personalitate ci una de socializare. Adica, sunt o tinta de batjocura foarte des, si cred ca de data asta mi-am dat seama prea tarziu. Bine ca am sotia langa mine care ma protejeaza. Pentru cei care vor sa stie despre sindromul meu, aici e un link: [ link extern ] .

A venit inc-o data soacra si a zis ca acum ii ascund ceva si vreau sa ii fac rau sotiei. Acum zice ca ma omoara si ma ameninta cu moarte. Zice ca daca nu se poarta cuminte sotia, o baga inapoi la spital, ca si cum era ceva pentru oamenii care nu vor sa faca cum fac altii. Sotia mea are 30 de ani, destul sa gandeasca pentru ea insasi.

A venit din nou azi la 5 si jumate val vartej in timp ce gatea sotia si venea sa ma acuze de alte treburi. Zicea ca vreau sa o omor pe fii-sa si i-a spus sotiei mele sa nu aiba incredere in mine ca sunt smecher si ii bag in cap chestii rele despre ea. Un lucru foarte amuzant este ca sotia mea vine cu concluziile singura. Nu trebuie sa ii spun ce se intampla ca e destul de desteapta sa stie ce e si ce nu e.

Vazand asta, ne-am hotarat impreuna sa ne mutam in SUA unde am eu cetatenia mea si familia mea care este o familia intelegatoare si care o sa ii dea ce i se potriveste pentru tulburarea ei. Eu vad asta ca un lucru pozitiv pentru ea si unu pentru mine. Pana atunci, nu stim ce putem sa facem cu situatia asta familiala. Eu am scris tot asta sa intreb ce putem sa facem sa scapam de grija asta pana in ziua in care plecam in Miami.

Spuneti-ne, va rugam din tot sufletul, ce putem sa facem prin sistem legal sa nu mai avem probleme si sa stam in liniste pana cand in sfarsit o sa fiim in alta parte mai potrivita in lumea asta.

Am editat mesajul asta sa adaug ca a si furat telefonul sotiei care a fost pe abonament, si dupa aia a zis ca a crezut ca e telefonul ei (un model FOARTE diferit, si telefonul mamei ei deja era agatat la gat).
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
mgomez, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters126200 , utilizator 09:47, 13 Ianuarie 2011
nu-i mai dati drumul la usa si de ate ori vine si face scandal, chemati politia.
daca v-a amenintat cu moartea si aveti martori, depuneti plangere la politie
Am inteles. Nu prea se poate asa. Ea e o femeie mai in varsta dar foarte tare si sotul ei tot la fel, are o forta foarte mare. Stiu ca daca nu raspundem la usa, ea o sa caute alte metode cu care o sa ne prinda, incluzind sa ne caute pe strada si sa ne bata sau sa ne forteze la un loc ferit de oameni. Ea sta foarte aproape de noi (mai putin de jumate de kilometru). Ea este foarte desteapta si cauta momente in care nu sunt martori deloc nici posibilitatea noastra de a inregistra evenimentul. Cum procedam? Inteleg ca ne trebuie martori si toate astea, dar nu credeti ca exista oameni care poate sa profite de sistemul asta demodat care cere marturisirea unui eveniment care s-a intamplat pe ascuns?
daca aveti probleme pe strada si un telefon in buzunar, apelati 112
Dar daca ne ia telefoanele fortat inainte sa terminam apelul? Asta a facut deja cand a fortat-o pe sotia la spital.
Ati spus: Sotia acum ia medicamente antipsihotice care administrez eu si ii merge super.
De asemenea spuneti ...ne-am hotarat impreuna sa ne mutam in SUA unde am eu cetatenia mea si familia mea care este o familia intelegatoare si care o sa ii dea ce i se potriveste pentru tulburarea ei.
Poate comportamentul mamei se datoreaza ingrijorarii ca fiica sa vrea/urmeaza sa plece din tara, bolnava fiind, iar tratamentul pe care il urmeaza si il va face in cotinuare nu i-a fost stabilit de un specialist...

Mai e ceva care ma nedumereste in ce ati scris: Un lucru foarte amuzant este ca sotia mea vine cu concluziile singura. :O

Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
ContSters126200, utilizator

Alte discuții în legătură

Batrana muribunda inselata adelutzacj adelutzacj Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat,Povestea este mai lunga dar vreau sa o detaliez ca sa fiu bine inteleasa. Sotul meu a avut o casatorie anterioara ... (vezi toată discuția)
Disputa familiala alinaparvu alinaparvu Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)
Sora bolnava psihic grav- gasirea unei solutii pentru internarea intr-o clinica de specialitate pe termen mai mare de o luna de zile Euroinvest Euroinvest Buna seara, Am o sora(este singura sora,mai mica in varsta de 39 ani) care s-a imbolnavit psihic din anul 2000.A inceput cu o criza ,o depresie de moment,care ... (vezi toată discuția)