avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Batrana muribunda inselata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Batrana muribunda inselata

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat,Povestea este mai lunga dar vreau sa o detaliez ca sa fiu bine inteleasa.

Sotul meu a avut o casatorie anterioara din care a rezultat o fata.Dupa 4 ani de casatorie sotul a divortat si a renuntat la copil, a renuntat in fata notarului fosta sotie recasatorindu-se si fetita a preluat numele noului sot. Acesta este trecutul si acum prezentul...soacra mea a fost diagnosticata cu cancer renal cu metastaze pulmonare acum 3 ani, nu locuim impreuna ea locuieste la bloc si noi la tara la 50km,

Am fost cu dansa 1 an jumate la chimioterapie, i-am facut pensie , pe perioada de vara a stat la noi la tara, iarna statea la bloc pt ca nu avem conditii dar dansa era ok, facea mancare etc. Am vb cu o sora de credinta care mergea la dansa cand era la bloc si contra cost ii facea cumparaturi.vorbeam telefonic zilnic.

Acum 2 luni intr-o sambata fosta fiica a sotului s-a dus la dansa in vizita, nu intelegem cum si de ce i-a facut bagajele si au luat-o sa o duca in vizita la ea.La 24 de ore a internat-o in spital fara sa ne anunte. Noi o sunam telefonic si nu raspundea, dupa 3 zile ne-a raspuns plangand ca e la spital sa o scoatem de acolo.Cu acest covid nu am reusit sa intram la dansa dar telefonic am vb cu doctorul care ne-a comunicat ca starea dansei se agraveaza, ca in acel spital nu pot sa ii asigure morfina si sa o mutam intr-un spital de ingrijiri paleative.

Anul trecut dansa a mai fost internata la Sf,Nectarie Cluj si asa am reusit sa o transferam,Am chemat o ambulanta privata sa o transferam fiind deja dependenta de oxigen si am asteptat-o la celalalt spital.
Cand sa o internam surpriza, nu avea acte la dansa, card de sanatate, cupon de pensie, doar buletinul.

Am sunat pe fosta fiica sa o intreb unde este geanta dansei si mi-a spus ca is la ea si nu mi le da.I-am explicat ca soacra e in ambulanta si nu o pot interna fara cardul de sanatate si dupa 4 ore de amenintari si presiuni mi-a dat cardul. Dupa internare soacra avea nevoie urgenta de insulina, fiind un spital paleativ dansii nu aveau insulina dar soacra avea rezerve pe 3 luni acasa. Am pornit la apartament dupa medicamente pt ca aveam cheie si supriza, butucul de la usa a fost schimbat, nu am putut intra. Am sunat din nou la fosta fiica, din nou explicatii ca poate muri ca nu are insulina , ca nu o pot cumpara din farmacie fara reteta etc si seara tarziu mi-a adus insulina.

Am vorbit cu soacra si i-am spus ce se intampla si daca ea are cheie, nu avea cheie de la apartament.I-am cautat in geanta nu avea chei, nu avea bani, portofelul lipsea.Am intrebat-o pe soacra unde e si mi-a spus ca toti banii din casa aprox 20000 lei i-a dat fetei sa ii tina cat e in spital.Erau banii de intretinere si de inmormantare.Am rugat-o sa o sune sa ii dea banii ca are acuma nevoie de ei su culmea doamna nu vrea sa ii mai dea , spune ca soacra i-a dat de buna voie si ca noi am abandonat-o.De 2 zile o sunam de pe telefonul soacrei si nu mai raspunde.....

Acuma soacra nu mai e lucida, e tot mai rau si urmeaza inevitabilul, intrebarea mea este:sa sparg usa sa intru in apartament?sotul e singurul copil , singurul mostenitor, daca atunci cand intru vad ca lipsesc si alte lucruri din casa ce sa fac? cum pot sa recuperez banii de la ea?Va multumesc pentru rabdarea acordata
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2020
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa spargeti usa, pe motiv ca a pierdut batrana cheile problema mai mare ar fi daca spargeti usa altuia.. daca i-a facut acte fetii pe casa ?
nu cred ca ar fi avut tupeu sa schimbe yala daca nu era asa.
banilor, le cam puneti cruce daca nu puteti dovedi ca e furt sau abuz de incredere.
oricum, macar sa ramana doar problema banilor si sa nu fie vorba si de casa..
cred ca e prea devreme sa fi avut timp sa intabuleze pe numele ei, dar va puteti interesa. De la ocpi de care apartine acea casa, puteti cere un extrs de informare
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2020
gi-jane2, moderator
Buna, actele apartamentului sunt la noi , este exclusa varianta sa vanda apartamentul
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
a, bravo !
Intrati in casa si vedeti ce e pe acolo,.
faceti plangere la politie pt bani, poate se sperie si vi-i da inapoi.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu sunt curioasa cum a renuntat sotul la copil...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
si-a dat acordul pentru adoptie, asta a vrut sa zica, cred

Alte discuții în legătură

Din victima ...agresor lupianca lupianca Buna ziua...am si eu o problema. Acum cateva luni intre mine si fosta soacra a avut loc o altercatie: eu am vrut sa ies afara din casa, ea era la usa si vroia ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Probleme grave si periculoase in familie mgomez mgomez Buna ziua tuturor. In primul rand, sper ca ati sarbatorit foarte bine aceste sarbatori. Acum vorbesc despre un subiect foarte delicat. Acum cateva luni, ... (vezi toată discuția)