avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cat costa un divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cat costa un divort?

Imi puteti spune cu aproximatie ce cheltuieli sunt pentru un divort?! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: bombanel , utilizator 18:06, 12 Ianuarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Unde si ce fel de divort? Cel prin instanta este 39 lei - taxa timbru + 0,30 lei timbru judiciar. La acesta se poate adauga onorariul avocatului, cel prin notar, divortul prin acord si fara minori, este 500 lei, fara TVA, iar cel pe cale administrativa, la starea civila, deocamdata este gratis, insa se incearca stabilirea unei taxe unice.
Din cate am inteles notarii nu se grabesc cu divorturile deoarece nu au norme.Dar ca si bani asa am auzit si eu.

Despre Starea Civila va pot spune ca daca nu exista norme va trebui sa mai asteptati.Probabil ca vor fi cozi foarte mari...

Sa ne tineti si pe noi la curent daca mergeti la Starea Civila.
Exista norme de aplicate si anume Metodologia DAPD nr.2112516/17.12.2010 insa nustiu daca , Consiliile Locale au stabilt taxele.
Exista norme,deja am si primit dosare,iar taxa este de 200 lei si 2+2 lei taxe timbru.Taxa de 200 lei a fost fixata prin hotarare de Consiliu Local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe divort????? helena76 helena76 CARE SUNT TAXELE CE TREBUIE PLATITE LA DIVORT? (vezi toată discuția)
Rog urgent cat este taxa de divort la primaria sectorului 6 Maria-Criss Maria-Criss Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care este taxa care trebuie achitata la Primaria sectorului 6 pentru desfacerea casatoriei. Care este varianta cea mai ... (vezi toată discuția)
Costul unui divort la judecatorie? mariana1234 mariana1234 Buna ziua! As dori sa aflu si eu cat costa un divort la judecatorie in conditiile in care amandoi au ajuns la comun acord sa divorteze si nu au bunuri de ... (vezi toată discuția)