avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri cerute de asigurator dupa mai bine de 2 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri cerute de asigurator dupa mai bine de 2 ani

La data de 11.01.2011 am primit o instintare de la [ASIGURATOR] ( inregistrata la data de 06.01.2011 ) prin care sunt invitat la sediul acestora in vederea "stingerii pe cale amiabila a debitului in suma de 540,32 lei , reprezentand despagubirea achitata de catre [ASIGURATOR] ca urmare a unui eveniment din data de 26.08.2008 constand in inundarea imobilului vecinului de la etajul inferior ". Mai mult mi se comunica ca la aceasta suma se adauga si dobanda calculata de la data de 02.12.2008 data la care s-a achitat suma catre pagubit . In continuare mi se prezinta evenimentul la care imi ataseaza urmatoarele documente:- dovada platii ,fotografii neclare ( banuiesc ca din apartamentul pagubitului) , nota de calcul aferenta dosarului ,declaratia data de vecinul pagubit .

INTREBARI
1. care este dovada ca eu l-am inundat atata timp cat la mine nu a venit nimeni sa verifice , sau sa-mi comunice ca a fost inundat
2. pe ce se bazeaza , pe o declaratie si cateva poze - asta inseamna ca de cate ori vecinii au nevoie sa-si zugraveasca in casa uda peretii , dau o declaratie ca ia inundat vecinul si ei o iau de buna ?
3. de ce ma instiinteaza dupa aprox. 3 ani ? si mai imi cer si dobanda .
4. ce ma sfatuiti sa fac ?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 12:07, 13 Ianuarie 2011
Adresati in scris aceste intrebari asiguratorului, care trebuie sa va comunice in raspuns, care sunt procedurile legale prevazute , precum si dovada ca au fost intreprinse , in metodologia platii despagubirilor, atunci cand se considera ca exista un tert vinovat de producerea evenimentului.Fara aceste actiuni prealabile indeplinite, pretentia regresului este descoperita si nu poate fi emisa decat "in disperare de cauza"!#-o (auditul intern:rtfm: )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini inundati - asiguratorii ne dau in judecata seldom seldom Buna ziua, In urma cu un an la intersectia intre teava principala a blocului ( teava verticala ) si teava apartamentului ( teava pe orizontala ) s-a produs ... (vezi toată discuția)
Recuperare despagubire de catre asigurator - asigurare de locuinte nutu0108 nutu0108 Este legal ca asiguratorul sa isi recupereze suma cu care a despagubit asiguratul pentru un eveniment, de exemplu o inundatie produsa de un vecin, obligandu-l ... (vezi toată discuția)
Ce solutie exista pt a recupera plata daunelor? viorel constantin viorel constantin Apartamentul in care locuiesc a fost inundat de vecinul de deasupra. Am luat leg cu cei de la firma de asigurari Generali, am chemat veciniii si ... (vezi toată discuția)