La data de 11.01.2011 am primit o instintare de la [ASIGURATOR] ( inregistrata la data de 06.01.2011 ) prin care sunt invitat la sediul acestora in vederea "stingerii pe cale amiabila a debitului in suma de 540,32 lei , reprezentand despagubirea achitata de catre [ASIGURATOR] ca urmare a unui eveniment din data de 26.08.2008 constand in inundarea imobilului vecinului de la etajul inferior ". Mai mult mi se comunica ca la aceasta suma se adauga si dobanda calculata de la data de 02.12.2008 data la care s-a achitat suma catre pagubit . In continuare mi se prezinta evenimentul la care imi ataseaza urmatoarele documente:- dovada platii ,fotografii neclare ( banuiesc ca din apartamentul pagubitului) , nota de calcul aferenta dosarului ,declaratia data de vecinul pagubit .
INTREBARI
1. care este dovada ca eu l-am inundat atata timp cat la mine nu a venit nimeni sa verifice , sau sa-mi comunice ca a fost inundat
2. pe ce se bazeaza , pe o declaratie si cateva poze - asta inseamna ca de cate ori vecinii au nevoie sa-si zugraveasca in casa uda peretii , dau o declaratie ca ia inundat vecinul si ei o iau de buna ?
3. de ce ma instiinteaza dupa aprox. 3 ani ? si mai imi cer si dobanda .
4. ce ma sfatuiti sa fac ?
Adresati in scris aceste intrebari asiguratorului, care trebuie sa va comunice in raspuns, care sunt procedurile legale prevazute , precum si dovada ca au fost intreprinse , in metodologia platii despagubirilor, atunci cand se considera ca exista un tert vinovat de producerea evenimentului.Fara aceste actiuni prealabile indeplinite, pretentia regresului este descoperita si nu poate fi emisa decat "in disperare de cauza"!#-o (auditul intern:rtfm: )