avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ce solutie exista pt a recupera plata daunelor?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ce solutie exista pt a recupera plata daunelor?

Apartamentul in care locuiesc a fost inundat de vecinul de deasupra.
Am luat leg cu cei de la firma de asigurari Generali, am chemat veciniii si administratorul de bloc sa constate inundatia. Firma de asig a trimis reprezentant la 1 saptamana dupa eveniment.
S-a deschis dosar de daune. Am adus de la administratorul blocului o declaratie prin care s-a constatat inundatia si aceasta a fost atasata la dosar.
Am adus deviz estimativ de la o firma de constructii. Dupa multe discutii, firma de asig a fixat suma pe care o va plati pt a despagubi asiguratul.
Am semnat acordul amiabil cu compania de asig prin care urma sa primesc aceasta suma de bani ca plata de despagubire.
Ziua urmatoare semnarii acordului, primesc telefon de la firma de asig in care mi se cere sa mai merg odata la administrator si sa-mi rescrie acea declaratie prin care el, ca administrator sa precizeze ca vecinul de deasupra se face vinovat de inundatie. OK. Administratorul se nelinisteste de revenirea mea si spune ca stie de inundatie, dar ca el n-a intrat in apartamentul de deasupra sa vada apa curgand si inundand asa ca nu e in masura sa numeasca el vinovatul.
Repezentantul de la sigurari spune ca daca administratorul nu numeste pe cel care a inundat(pt ca numai el e in masura), atunci noi nu vom mai fi despagubiti.
Am umblat ca detectivii pe la usile vecinilor, am facut tot ce ni s-a cerut, chiar nu exista o solutie pt a recupera plata daunelor, sau platim inutil o asigurare a locuintei?
Va multumesc pt atentie si intelegere!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:17, 4 August 2009
Trebuie sa-l dati in judecata pe vecinul care v-a inundat si in instanta sa cereti plata daunelor pe care vi le-a facut.Firma de asigurari era obligata sa va despagubeasca,dar depinde de clauzele contractuale si ce contract ati semnat cu ei.
Aveti o asigurare care acopera acest eveniment.
Solicitati asiguratorului respectarea obligatiei de plata a indemnizatiei.
Este problema acestuia in ceea ce priveste actiunea in regres,cata vreme aveti acceptul de plata,nu poate sa existe temei pentru refuz.
Cred ca aveti dovada respectiva,asa incat sunteti in drept sa cereti si penalitati la intarziere din partea asiguratorului.
Chemati in judecata pe vecin pentru repararea pagubelor suferite si separat chemati in judecata firma de asigurari pentru obligatia de a face, respectiv de a respecta clauza de despagubire in temeiul contractului de asigurare.
Cititi cu atentie contractul de asigurari si vedeti care sunt riscurile asigurate. Si daca este inclus si ridcul de inundatii, mergeti cu acel contract la firma de asigurari (poate e mai indicat sa mergeti cu o copie...sa nu ramaneti fara original) si solicitati-le sa respecte acel contract.
Ei sunt obligati sa va despagubeasca si apoi au la indemana actiunea in regres impotriva vinovatului. Dar nu este sarcina dumneavoastra sa descoperiti vinovatul.... Succes.
Riscul de inundatie acoperit prin polita, poate imbraca doua aspecte:
a) cauzat de neglijenta (se face regres pe vinovat)
b) cauzat de spargerea conductelor comune(intre paliere)- in general,plata fara regres
In cazul dv.,aceasta este motivatia solicitarii de precizari.Inspectorul de dauna are in sarcina sa obtina oficial acest document.Presupun ca a crezut ca il puteti obtine dv. mai usor.
Cauza se constata cu ocazia inspectiei in p.v. intocmit de inspector si semnat de participanti.
Administratorul/presedintele asociatiei poate solicita "vinovatului" sa admita o verificare a instalatiei cu pricina.
Deasemeni poate fi obligat sa raspunda in scris, la solicitarea scrisa a asiguratorului.
In instanta, trebuie demonstrat cine a parcurs acesti pasi sau cine se face vinovat de inactiune.
Atentie si la ce fel de risc de inundatie aveti asigurat in polita!(a sau b sau amandoua)
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Asigurarea pentru inundatii alex8001 alex8001 Buna ziua. Ma intereseaza o asemenea asigurare, dar nu in caz de calamitati. Vreau sa ma asigur pentru cazul in care vecinul ma inunda sau eu inund un vecin. ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament Cdefghi Cdefghi Buna ziua. In decursul unui an si cateva luni apartamentul parintilor mei a fost inundat de 3 ori de vecina care sta deasupra. S-au facut doar cârpeli, ... (vezi toată discuția)
Apartamente cu polita de asigurare cocos 44 cocos 44 Apartamentul meu este asigurat prin polita la una din firmele existente;din pacate, in ultimii ani am suferit mai multe inundatii de la apartamentele ... (vezi toată discuția)