avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... COMISION DE SUCCES
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

COMISION DE SUCCES

Buna ziua,
Familia mea este parte intr-ul proces penal si ceea ce ma intereseaza este daca comisionul de succes acordat avocatului ( in cazul in care vom recupera creanta) se scade din creanta sau se recupereaza de la partea debitoarei?

Multumesc !
Da, trebuia stabilit mai inainte, dar nimic nu impiedica sa se faca un act aditional.

Cat priveste pactul de guota litis, se pare ca se considera ca nu ar fi incident daca i-a platit si un onorariu mai inainte de a incheia contractul de asistenta juridica.

[EDITAT - offtopic]
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Avocatului nu aveti sa-i platiti decat sumele inscrise in contractul de asistenta juridica. Un eventual onorariu de succes trebuie convenit anticipat si trecut tot in contract. Mi se pare inadmisibil sa "discutati la final". Dvs acceptati serviciile lui in considerarea unui anumit "pret", pe care vi-l asumati de la inceput. sfatul meu ar fi sa ii spuneti ca daca e vorba de onorariu de succes, trebuie sa il discutati acum, nu la final. La final puteti, eventual, sa ii dati ziua buna. Nu prea inteleg cum ii convine avocatului respectiv riscul acesta, dar in fine...

Onorariul de succes il platiti dvs, nu se pune nicicum problema sa il recupereze avocatul de la partea cealalta, cu care nu are niciun fel de raport juridic. Dvs va puteti apoi recupera suma respectiva de la partea cealalta, dar numai in cadrul unui litigiu separat.
problema e alta!!!!! ca daca ai va spune avocatului ca nu vrea sa ai mai dea onorariu de succes, credeti ca v-a mai depune "toate diligentele"????? sa fim seriosi
nici nu trebuie sa-i spuna ca nu va plati si poate, chiar va plati acest comision daca va fi multumita de rezultat si va recupera tot ce are de recuperat. mai e cale lunga pana acolo
jamesdean a scris:

problema e alta!!!!! ca daca ai va spune avocatului ca nu vrea sa ai mai dea onorariu de succes, credeti ca v-a mai depune "toate diligentele"????? sa fim seriosi

Nu este obligatoriu sa primeasca avocatul onorariu de succes.
Daca avocatul este platit suficient anticipat nu il intereseaza onorariu de succes si poate da randament fara probleme.
Este o chestiune de onoare pentru avocat.

Depinde si de natura litigiului.La divorturi nu am auzit sa se mearga pe succes.
In penal exista probleme...daca e vorba de inculpat...
Dupa parerea mea se poate obtine si cheltuieli pentru onorariu de succes daca se plateste,dar numai dupa ce se plateste de client deoarece atfel nu este posibil.
Este tot o cheltuiala in legatura cu procesul.
Cea mai mare problema ar fi aceea cu aprecierea instantei...a cuantumului...

Alte discuții în legătură

Bună seara! În cadrul unui proces penal avocatul meu pretinde ... Geopavel30 Geopavel30 Bună seara! În cadrul unui proces penal avocatul meu pretinde un onorariu de succes care nu este specificat în niciun contract. Problemele ar fi ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes mariadragu mariadragu Daca in contractul de asistenta juridica incheiat intre client si avocat se specifica la art 2: Onorariu o suma fixa, iar la art.5 \\\\"Alte clauze\\\\" se ... (vezi toată discuția)
Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)