avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere contract perioada nedeterminata cu 90 zile ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere contract perioada nedeterminata cu 90 zile de proba

Om o vechime in munca de 24 luni la alți angajatori nu am beneficiat niciodată de șomaj , acum 3 luni am demisionat de la Faurecia Sibiu si m-am angajat la OMW stație de pompe ca bucătar având semnat un contract cu perioada nedeterminata si 90 zile de proba , ieri am mers la servici si am primit sa semnez o notificare prin care mi se transmite ca sunt concediată cu data de 09.10.2017 urmând sa stau in concediu de odihna pana la acea data , Menționez ca perioada de proba expira pe data de 12.10.2017 . Întrebarea mea este pot beneficia de șomaj ? De ce angajatorul spune ca nu? Luni primesc si decizia de încetare , ce articol va folosi pentru încetare? Dacă acționez in instanța prin contestarea deciziei as avea câștig de cauza ? Ce Ma sfătuiți sa fac , sunt fără servici in pragul iernii cu copii de crescut !!! Numai in România legea e așa batjocoritoare ?
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
Tudor Maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:19, 5 Octombrie 2017
Daca initiativa incetarii c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. apartine angajatorului , atunci puteti beneficia de somaj.

Detalii : www.avocatnet.ro/forum/discu...

Nimeni nu va poate spune daca acționati in instanța prin contestarea deciziei aveti sau nu câștig de cauza.
Cornel Vasile a scris:

Daca initiativa incetarii c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. apartine angajatorului , atunci puteti beneficia de somaj.

Detalii : www.avocatnet.ro/forum/discu...

Nimeni nu va poate spune daca acționati in instanța prin contestarea deciziei aveti sau nu câștig de cauza.


Deci practic doamna manager dacă nu menționează un motiv pentru care ma concediat primesc șomaj ? Din experiența Dvs astfel de procese se câștiga ? Ce demersuri ar fi de făcut dansa spune ca nu primesc șomaj încă nu mi-a dat decizia de încetare nu știu pe ce articol o v-a încheia , exista vreo varianta pentru ea sa nu îmi acorde Șomajul? .
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
Tudor Maria, utilizator
Art.31. C.mun
....
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
.....

Incetarea c.i.m. in baza oricarui articol care nu este mentionat mai jos, duce la neacordarea indemnizatiei de somaj

a)încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediata fara explicatii andrar andrar buna ziua...am si eu o intrebare...am fost concediata fara vreo explicatie dupa 5 ani...luni trebuie sa ma duc sa;mi iau banii...si sa semnez contractul de ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa perioada de proba ruxandram ruxandram Buna ziua, Dupa finele perioadei de proba, daca angajatul sau angajatorul doreste sa sisteze colaborarea si angajatul este somer pana la un nou loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie de somaj Segarceanu Segarceanu Daca timp de 2 ani, pana in iulie 2016, am fost in concediu de crestere copil iar in septembrie m-am angajat si mi-a fost contractul desfacut in perioada de ... (vezi toată discuția)