avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCETAREA CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCETAREA CIM

Am fost trimisa in somaj iar in aceeasi zi a fost angajata o alta persoana pe aceeasi functie. Eu pot solicita in instanta incetarea CIM din initiativa mea, avand in vedere faptul ca in decizia de incetare nu mi s-a expus si varianta demisiei ( fara sa fiu reintegrata). Daca da in temeiul carui articol de lege pot face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 12 Ianuarie 2011
pentru ca nu mi se pare corect si nue meritul lui ca am fost angajata de altcineva si mai e la mijloc si faptul ca nu doreste sa imi achite salariile la timp.
Pentru salariile neplatite merita sa fie dat in judecata ...
ramonastefania_mitache a scris:

pentru ca nu mi se pare corect si nue meritul lui ca am fost angajata de altcineva si mai e la mijloc si faptul ca nu doreste sa imi achite salariile la timp.

Mai bine actionati in instanta pentru plata salariilor daca aveti un nou job.
Daca veti castiga procesul si va trebui sa va reintegrati pe post ce veti face?
Cred ca este un demers inutil.
si daka el intre timp imi da salariile pana la termenul de judecata eu pot sa raman cu actiunea privind numai somajul ilegal?
da, in acest sens se poate face cerere de renuntare la judecata capatului de cerere privind obligarea la plata salariilor restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca retinuta de angajator lukas123 lukas123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi deoarece sunt intr-o situatie dificila. Am castigat in decembrie 2009 litigiul de munca cu fostul ... (vezi toată discuția)
Temei incetare cim ContSters79137 ContSters79137 mai multi angajati, concediati abuziv pentru abateri disciplinare. nu se realizeaza procedura convocarii pentru cercetarea disciplinara prealabila, contestatia ... (vezi toată discuția)
Concediere contract perioada nedeterminata cu 90 zile de proba Tudor Maria Tudor Maria Om o vechime in munca de 24 luni la alți angajatori nu am beneficiat niciodată de șomaj , acum 3 luni am demisionat de la Faurecia Sibiu si m-am angajat la ... (vezi toată discuția)