avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata externa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata externa

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: trebuie sa fac o plata externa in valoare de 1.000 euro, dar nu doresc ca banca, sa faca schimbul valutar din contul de ron in contul de euro, ci doresc sa depun eu in contul de euro suma respectiva. Astfel doresc sa fac schimbul la o casa de schimb valutar si sa depun in contul de euro suma respectiva. Intrebarea mea este: chitanta de la schimbul valutar e valabila si care sunt inregistrarile care trebuie facute in contabilitate.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: despi , utilizator 22:49, 13 Ianuarie 2011
depinde de unde provine suma care doriti sa o schimbati in lei...daca provine din activitatea dvs. chitanta de schimb o inregistrati pur si simplu ca si operatiune de schimb valutar.
Puteti face schimbul valutar oriunde doriti.
- ridicati bani din casa pt a face schimbul
542 = 5311
- veniti cu valuta schimbata
5314 = 542
* in loc de 542 merge si 581, dar cel mai bine este 542.
- depuneti valuta in banca
581 = 5314
5124 = 581
Se poate face si un contract de creditare firma in euro si suma respectiva sa o depun in banca.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
despi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inreg.reg casa zeitaveronik zeitaveronik cine ma poate ajuta si pe mine intr-o problema.... e vorba despre niste inregistrari in reg de casa. s-a scos din contul de la banca 114 euro,pe urma dif de ... (vezi toată discuția)
Factura externa cu plata in numerar Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! As avea nevoie de un sfat de la dumneavoastra deoarece pana acum nu m-am confruntat cu aceasta situatie. In 25 aprilie patronula a plecat in ... (vezi toată discuția)
Factura externa EUDANI EUDANI Va rog sa imi spuneti daca factura externa achitata cu numerar(Olanda) constituie document legal pentru inregistrarea platii in casa? (vezi toată discuția)