avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... C.I.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

C.I.M.

Incepand cu 01.01.2011 C.I.M. ar trebui sa fie intocmite in 2 ex. - urmand o logica simpla : ex. care ramanea la I.T.M. nu mai este necesar.
Dar cum in Romania de astazi logica nu prea mai are cautare.....
Stie cineva daca apare aceasta precizare in Ordonanta ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 13 Ianuarie 2011
Nici nu este nevoie de o asemenea prevedere ... exista prevederi in Codul Civil - formalitatea multiplului exemplar - .
Aceasta formalitate este ceruta in cazul inscrisurilor sub semnatura privata care constata conventii sinalagmatice. Formalitatea multiplului exemplar presupune ca inscrisul sa fie redactat in atatea exemplare originale cate parti cu interese contrare sunt, iar pe fiecare exemplar sa se faca mentiune de numarul originalelor intocmite. Nerespectarea formalitatii multiplului exemplar atrage nevalabilitatea inscrisului ca mijloc de proba cu acest titlu, fara insa a fi afectata valabilitatea conventiei, care va putea fi dovedita prin alte mijloace de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa post marsta marsta Buna ziua! Am intalnit azi un caz deosebit : o fisa post a unui muncitor necalificat, angajat in martie 2015, semnata de catre angajat , semnatura in ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana wap54 wap54 La un imprumut de la pe persoana fizica, intre cel ce imprumuta si cel imprumutat, cate exemplare se intocmesc in cazul unei chitante de mana? \\ce articol, ... (vezi toată discuția)
Cerinta multiplului exemplar madalina15 madalina15 In noul cod civil in cazul conventiilor sinalagmatice mai este necesara mentiunea multiplului exemplar? (vezi toată discuția)