avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Datorii asigurari sociale
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Datorii asigurari sociale

Am si eu 2 intrebari, va rog frumos :
1. Datoriile catre bugetul asigurarilor sociale ( C.N.P.A.S. ) din 2001 se prescriu la 5 ani conf.Cod procedura fiscala daca in acest timp nu am primit nici o instiintare?
2. Daca nu se prescriu e normal sa platesc dobanzi si penalitati ?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 20:18, 1 Mai 2008
1. Da, se prescriu in termen de 5 ani,. Termenul incepe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală , daca legea nu prevede altfel.
2. Neplata contribuţiei de asigurări sociale la termenele prevăzute de Legea nr.19/2000 generează plata unor majorări calculate pentru fiecare zi de întârziere, până la data achitării sumei datorate inclusiv.
datoriile catre bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale aferente anului 2001 sunt prescrise, la fel si accesoriile aferente creantei principale.
elis, da-mi voie sa iti explic te rog ca actul administrativ fiscal indeplinit(comunicat, etc) in cadrul procedurii de urmarire si incasare prin executare silita intrerupe prescriptia . noul termen se reia incepand cu 1 ianuarie a anului urmator:P
Cred ca ti-ai gresit adresantul ? ;) ....... Mai intai trebuie sa citesti mesajul initial si apoi raspunsurile date ....
nu am gresit adresantul , am citit intrebarea , vroiam doar sa te atentionez ca in raspunsul tau s-a strecurat o mica eroare prin omisiune sa zicem , in rest , cu tot respectul :)

Alte discuții în legătură

Asigurarea de sanatate Mviorica Mviorica Revin cu o nelamurire.Am venit din cedarea folosintei bunurilor si nu am platit asigurarea medicala,asi dori sa stiu daca o platesc pana la 31 dec 2011 o sa ... (vezi toată discuția)
Formularul 220 sau 221? suciugeorgeta suciugeorgeta Sunt in mare dilema: am facut un pfa ,caen 9602,norma de venit. Stia, ca se depune 220 dar la administratie mi s-a dat sa completez 221,este corect?? (vezi toată discuția)
Inchiriere teren pt.un panou publicitar mircea4 mircea4 Buna ziua! Daca inchiriez teren pt.un panou publicitar,din curtea mea,trebuie sa contactez serviciul financiar de la primarie(asa afirma unii si nu inteleg de ... (vezi toată discuția)