avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... asigurarea de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

asigurarea de sanatate

Revin cu o nelamurire.Am venit din cedarea folosintei bunurilor si nu am platit asigurarea medicala,asi dori sa stiu daca o platesc pana la 31 dec 2011 o sa scap de plata penalitatilor? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mviorica , utilizator 18:35, 15 Ianuarie 2013
Cate contracte aveti?

Persoanele fizice vor beneficia de anularea penalităţilor dacă achită obligaţiile fiscale până la finalul anului
Contabilitate Fiscalitate Duminică, 02 Octombrie 2011 19:28
Persoanele fizice vor beneficia, ca şi firmele şi persoanele fizice autorizate, de facilitatea anulării penalităţilor dacă achită până la finalul anului obligaţiile restante la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, a precizat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.
Doru Dudaş, directorul Direcţiei de Legislaţie Fiscală din MFP, a explicat că este vorba de obligaţiile tuturor contribuabililor, persoane fizice şi firme, către bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, administrate de ANAF. Dacă restanţele vor fi achitate până la 30 iunie 2012, penalităţile vor fi reduse în proporţie de 50%. În cazul persoanelor fizice sunt vizate spre exemplu obligaţiile fiscale la contractele de închiriere sau cele de drepturi de autor. Guvernul a aprobat miercuri modificările Codului Fiscal şi Codului de procedură fiscală, care prevăd şi măsuri de sprijin pentru firmele în dificultate financiară din cauza crizei, printre care anularea penalităţilor pentru cei care vor plăti obligaţiile principale şi majorările până la sfârşitul anului, respectiv o reducere de 50% a penalităţilor pentru cei care achită până la 30 iunie 2012. De aceste facilităţi vor beneficia şi firmele care solicită eşalonări la plată. Aproximativ 330.000 de firme datorează statului 17 miliarde lei (inclusiv majorări de întârziere), la care se adaugă penalităţi de 2,5 miliarde lei, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.

SURSA:
AGERPRES
am 3 contracte, nu am primit nici o instiintare de plata
Platiti CAS doar daca aveti peste 5 contracte de inchiriere.
Alex_Munteanu a scris:

Platiti CAS doar daca aveti peste 5 contracte de inchiriere.


1. Informatia este foarte binevenita dar ar fi bine daca ati spune si actul normativ care precizeaza asta.
2. Eu nu am gasit aceasta informatie pana in prezent.

Alte discuții în legătură

Cas contract de inghiriere lore33 lore33 Buna ziua! Chiar acum am primit prin posta de la casa de pensii o scrisoare in care ma obliga sa ma asigur. Mentionez ca la sf anului 2008 am avut mai mult de ... (vezi toată discuția)
Venituri din cedarea folosintei bunurilor, obligativitatea inregistrari la registrul comertului mihai.ghita mihai.ghita Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din cedarea folosintei bunurilor prin inchirierea spatiilor proprii, pana in acest moment sunt in derulare 5 ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale si calcularea venitului net pentru venituri din cedarea folosintei bunurilor la inchiriere de mai mult de 5 imobile victorels victorels Obligatii fiscale si calcularea venitului net pentru venituri din cedarea folosintei bunurilor la inchiriere de mai mult de 5 imobile ; calcul contributii ... (vezi toată discuția)