avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... FORMULARUL 220 SAU 221?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

FORMULARUL 220 SAU 221?

Sunt in mare dilema: am facut un pfa ,caen 9602,norma de venit. Stia, ca se depune 220 dar la administratie mi s-a dat sa completez 221,este corect??
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 11:02, 16 Noiembrie 2010
Declaratia 220 se refera la venitul estimat, iar Declaratia 221 se depune pentru impunerea veniturilor pe baza normelor de venit din activitati agricole, fara legatura cu activitatea pentru care s-a facut autorizarea. Probabil că s-a cerut completarea D 221 pentru ca se prevede ca venitul net se determină pe bază de norme de venit (dar continutul dintre cele doua declaratii difera mult)!?
Declaratiile 220 si 221 se depun pentru:
220 Declaraţie privind venitul estimat (OMEF 2371/2007)
Formular 220 Declaraţia se completează de către persoanele fizice care realizează venituri în bani şi/sau în natură, provenind din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole impuse în sistem real, venituri din cedarea folosinţei bunurilor calificate în categoria venituri din activităţi independente. Nu depun contribuabilii care realizează venituri din arendare. Cei care obţin venituri din mai multe surse depun câte o declaraţie pentru fiecare sursă. În situaţia închirierii bunurilor deţinute în comun, fiecare coproprietar completează şi depune câte o declaraţie corespunzător cotei care îi revine din proprietate. Se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Declaraţia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată.
221 Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit (OMEF 2371/2007)
Formular 221 Se completează de către persoanele fizice care realizează venituri în bani şi/sau în natură, provenind din valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor în sere şi solarii şi/sau sistem irigat, din valorificarea arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor, din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi altele asemenea, pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit. Se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Declaraţia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată.



Find PFA cu norma de venit nu trebuie sa depui nici o declaratie. Vanitul tau este fix, norma de venit. Trebuie sa-ti vina din oficiu declaratia de impunere de la administratia fianciara.

PS. Ti-au dat declaratia 221 probabil pentru ca habar n-au pe ce lume se afla.
Pana in 2008 se depunea declaratia 221. Apoi aceasta a fost inlocuita de 220. Deci declaratia 221(pana in 2008) = declaratia 220(cea actuala). Insa repet, PFA cu norma de venit nu trebuie sa depuna aceasta declaratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termene de depunere a declaratiilor pentru pfa Catalina Lavinia Catalina Lavinia As dori sa stiu ce declaratii se depun in decursul unui an si ce termene au aceste declaratii, pentru PFA. Va multumesc (vezi toată discuția)
Declaratie 201 - dividende? helgalupan helgalupan Trebuie depusa declaratia 201 in situatia in care am obtinut in 2009 venituri din dividende din strainatate? Mentionez ca aceste venituri au fost impozitate la ... (vezi toată discuția)
Obligativitate depunere formular 220 Paula Tudor Paula Tudor Buna ziua! Este obligatorie depunerea formularului 220 pentru o societate care in trimestrele 2, 3 si 4 ale anului precedent a depus declaratii 0 si pentru ... (vezi toată discuția)