Conform articolului 25 din OUG 111/2010 salariata nu mai poate fi concediata 6 luni de la data revenirii definitive;aici nu se mai invoca motivul necorespunderii profesionale.Sa inteleg ca nu se poate face o concediere individuala cu 65 (1) decat dupa 6 luni??
Art. 25. — (1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Daca ne raportam la textul art.25 alin.1 lit,b si alin.2 din OUG 111/2010, persoana care beneficiaza de stimulent de insertie este protejata de lege in privinta concedierii pe durata acordarii stimulentului la care se adauga o perioada cu pana la 6 luni (maxim 6 luni), de la data revenirii din CCC.
Va mulțumesc pentru promptitudinea cu care mi-ați răspuns.
Dacă am înțeles corect, si dacă evident legile nu se schimba între timp :), anul viitor când ma voi întoarce la munca pot sta liniștita in privința job-ului meu deoarece voi fi protejata de lege un an jumătate.
Acum sa speram ca nu mi se va oferi un alt loc de munca pe aceeași funcție cine știe prin ce colț de țara doar sa mi se forțeze mâna sa renunț... Suntem in Romania si, ne așteptam la orice .
in contextul în care sunt angajata prin intermediul unei firme de recrutare ( apar angajata lor pe perioada nedeterminata insa locul meu de munca este la o alta firma la care îmi desfășor efectiv activitatea) si aceasteia ii încetează contractul de colaborare cu firma respectiva, la întoarcerea din CCC cum sunt protejata conform legislației ( un an in care voi primi stimulent de inserție pana la împlinirea vârstei de 2 ani a copilului si maxim 6 luni după ) ?
Firma de recrutare este cea care va trebui sa respecte legea ?
Ref.la alin (3) : "interdictia se extinde 1 singura data " cum se interpreteaza? Daca o salariata a revenit din cic , a lucrat o perioada de n luni, iar apoi reintra in maternitate si cic, la revenirea definitiva din al doilea cic mai este protejata cele 6 luni ?
Concediere
intrebare_buna
Buna ziua!
Am o intrebare. Daca o salariata a fost 1 an in concediu ce crestere copil si a revenit cu o zi mai repede pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)