avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Drepturile unui viceprimar suspendat pentru o perioada ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Drepturile unui viceprimar suspendat pentru o perioada de timp, suspendare dovedita nelegala

buna seara,am nevoie de ajutor in urmatoarea problema:un viceprimar a fost inlocuit din functie in urma unei hotarari a consiliului.Dansul a contestat aceasta hotarare si a castigat in instanta.Dupa ce a castigat a fost repus in functie.Pe perioada suspendarii a primit indemnizatia de consilier.
Intrebarea mea este daca ,dupa ce a castigat in instanta si a fost repus in functie,in mod logic nu i se cuvenea si pe perioada suspendarii indemnizatia de viceprimar. Conform articolului 61 din lg215/2001,nu poate ocupa ambele functii,si deci poate pretinde veniturile aferente functiei de viceprimar din care sa deducem sumele ridicate ca si consilier??
Art. 61. - (1) Comunele şi oraşele au câte un primar şi un viceprimar, iar oraşele reşedinţă de judeţ, câte 2 viceprimari, aleşi în condiţiile legii. Viceprimarii nu pot fi în acelaşi timp şi consilieri.
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
byly74, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 21:57, 13 Ianuarie 2011
daca a solicitat instantei de contencios, si plata indemnizatiei de viceprimar, da, are dreptul si la aceasta. daca nu... nu :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile si modalitati de demitere ale unui viceprimar. Denisa R Denisa R Buna, as dori sa aflu exact care sunt atributiile dar si modalitatile ori conditiile in care un viceprimar poate fi demis din funtie deoarece in legea 215/2001 ... (vezi toată discuția)
Primar si medic bukinst bukinst Care ar fi baza legala in care un medic este si primar intr-o comuna si isi desfasoara activitatea si ca medic si ca orimar in acelasi timp, adica 2 ore la ... (vezi toată discuția)
Viceprimar fara bacalaureat TudorEmilia TudorEmilia Buna seara, poate ocupa un consilier local functia de viceprimar daca are doar scoala profesionala? sau necesita si bacalaureatul, studii superioara ... (vezi toată discuția)